TOP 10: Nejlepší a největší zábavní parky v Rakousku

Za divokou rodinnou zábavou do Rakouska? Inu, proč ne? Nenechte se mýlit, Rakušané nejsou takoví „suchaři“, jak by se mohlo na první pohled zdát, a Rakousko skrývá spoustu zajímavých a atraktivních míst, kam se vyplatí vyrazit. Pravda, nenajdete zde parky tak bombastické a megalomanské jako v sousedním Německu. Rakouské zábavní parky (snad s výjimkou Prátru) jsou typicky spíše komornější, ale mohou nabídnout velmi pěkné prostředí, často v nádherné horské přírodě, což je významná přidaná hodnota. Jaké nejlepší zábavní parky v Rakousku tedy stojí za to navštívit? To se dozvíte v našem žebříčku.

Nejlepší zábavní parky v Rakousku

1. Familypark Neusiedlersee – největší zábavní park v Rakousku

📌 Adresa: Märchenparkweg 1, 7062 St. Margarethen im Burgenland, Rakousko
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 400 km

Family Park u Neziderského jezera patří v rámci Rakouska rozhodně k těm nejkrásnějším a taky pěkně velkým, ba dost možná se jedná o největší rakouský zábavní park. Ostatně nabízí zábavu na ploše přes 140 000 m2 neboli na 14 hektarech. Ne, není to srovnatelné s již v úvodu zmíněnými velkými zábavními parky např. v Německu. Pokud jde o čistou rozlohu, větší najdete dost možná i v ČR. Ale koncentrace zábavy je zde vynikající.

Park je udržovaný a moderní. Velmi pěkně a promyšleně propojený s krásným prostředím pečlivě upraveného lesoparku. Většina atrakcí je z přírodního, masivního dřeva a vypadají parádně. Je tu toho přitom tolik, že dětem i vám budou oči přecházet a dost možná zjistíte, že jediný den je na opravdu důkladné prozkoumání parku i docela krátký.

Park je rozdělený na tematické oblasti. Je zde malebný pohádkový les, dobrodružný hrad, ostrov dobrodružství a ZOO s farmou. V každé z těchto zón najdete množství atrakcí, často i několik desítek. Kolotoče, houpačky, prolézačky, lezecké stěny a lanové dráhy, ale i horské dráhy, tobogány či skluzavky a mnoho dalšího.

Tento park je u nás jasný TOP, co se týče nádherného prostředí i množství a intenzity zábavy a atrakcí. Děti budou naprosto nadšené a vy jistě taky. Park je však docela vytížený a na většinu atrakcí si počkáte aspoň 10 minut nebo i déle. Jinak však parku nelze naprosto nic vytknout a hodnotíme ho jako naprosto báječný.

Vstupné a vstupenky: Vstupenky si můžete zajistit třeba ZDE od 708 Kč za osobu nebo sledujte Slevomat.cz, kde se občas objeví zlevněné vstupenky do zábavního parku.

Ubytování: Samotný zábavní park ubytování nenabízí, ale můžete se ubytovat v blízkém okolí. Nabídka apartmánů je široká. Podívejte se na nejlevnější a nejbližší ubytování ZDE.


2. Prátr ve Vídni – nejznámější zábavní park v Rakousku

Práter, Vídeň, Rakousko
Práter, Vídeň, Rakousko

📌 Adresa: 1020 Vienna, Rakousko
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 330 km

Legendární Prátr v našem žebříčku pochopitelně nesmí chybět. Toto místo kousek od nábřeží Dunaje označil za prostor pro veřejnou zábavu už císař Josef II. v roce 1766. Od roku 1897 se zde pak tyčí jedna z dominant Vídně – 64 metrů vysoké ruské kolo, které park proslavilo po celém světě a stalo se jeho symbolem.

Prátr je nadupaný kolotoči či horskými drahami. Je zde dům hrůzy, muzeum voskových figurín a jiné atrakce. Prátr a má charakter velmi tradičního evropského zábavního parku. V některých místech se neubráníte dojmu, že park už je spíš tak trochu odrazem zašlé slávy. Mnohé atrakce působí až příliš „tradičně“ a zastarale.

Jsou zde však i atrakce modernější a na první pohled zábavnější a lákavější. Celkově park skrývá na 250 atrakcí. Těšit se můžete na spoustu bister, restaurací a bufetů či kaváren. Večer se park nádherně rozzáří a získá úplně jinou, více okouzlující, atmosféru.

Náš tip: Nejlepší ubytování ve Vídni

Velkou výhodou je, že se v parku neplatí vstup. Platí se jen samotné atrakce jako v klasickém lunaparku. Jejich cena není extra přemrštěná ani na české poměry. Většina stojí mezi 3 až 10 Eury s průměrem kolem 4 až 6 Eur. Ruské kolo je dražší, za 13 Eur pro dospělého (6 Eur pro dítě). Připravte se, že budete potřebovat hotovost. Poměrně drahá jsou zdejší parkoviště. Celkově vzato je však Prátr stále žijící legenda a rozhodně stojí za návštěvu.

Vstupné a vstupenky: Základní vstupné je zdarma, platí se pouze atrakce

Ubytování: Samotný zábavní park ubytování nenabízí, ale můžete se ubytovat v blízkém okolí. Nabídka apartmánů a hotelů ve Vídni je široká. Podívejte se na nejlevnější a nejbližší ubytování ZDE.


3. Minimundus

Minimundus Rakousko
Minimundus Rakousko

📌 Adresa: Villacher Str. 241, 9020 Klagenfurt am Wörthersee, Rakousko
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 500 km

Název Minimundus by se dal volně přeložit jako „malý svět“ a toto jméno velmi dobře vystihuje pointu, charakter a zaměření parku. Jde totiž o park miniatur. Najdete v něm zmenšené repliky nejrůznějších světových pamětihodností, vynálezů a dalších zajímavých věcí.

Na jednom místě a zblízka si tak můžete prohlédnout třeba Taj Mahal, sochu svobody, London Tower, mexickou pyramidu El Castillo, několik nejslavnějších a nejkrásnějších katedrál světa, šikmou věz v Pizze, Eiffelovku apod. Park však neskrývá jen historické a moderní stavby. Najdete zde i repliky např. historických lokomotiv anebo třeba startovací rampu s raketoplánem. Mnohé modely jsou funkční, takže je můžete sledovat v pohybu. Je zde taky 4D kino a leccos dalšího k vidění a prožití.

Park nabídne na 160 modelů z 50 zemí světa na rozloze cca 26 000 m2. Tento park je bezesporu unikátní a úchvatný a zajímavý je už tím, že osloví spíše dospělé a starší děti. Užije si ho tak celá rodina. Park můžete navštívit v Klagenfurtu.

Otevírací doba: denně od 9:00 do 18:00

Vstupné a vstupenky: Základní vstupné od 480 Kč za osobu, děti od 6ti do 15ti let cca 220 Kč

Ubytování: Samotný zábavní park ubytování nenabízí, ale můžete se ubytovat v blízkém okolí. Nabídka apartmánů je široká. Podívejte se na nejlevnější a nejbližší ubytování ZDE.


4. Fantasiana Strasswalchen Amusement Park

📌 Adresa: Märchenweg 1, 5204 Straßwalchen, Rakousko
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 320 km

Tento krásný zábavní park se nachází u města Strasswalchen, cca 20 km severovýchodně od Salzburgu. Svým rázem a charakterem je poněkud podobný na Family Park, který jsme vám již v našem žebříčku představili. Opět jde park ukrytý v úhledném a krásném lesoparku, opět se nese do značné míry ve znamení dřeva a nabízí vysokou koncentraci zábavy v báječném prostředí.

Park má opět různé tematické oddíly. Je zde například parádní malý dinopark s maketami dinosaurů v životní velikosti a s dobrodružnou dinosauří dráhou či kolotočem. Je zde magický svět s horskou dráhou, čarovnou věží nebo dětským hřištěm s prolézačkami. Těšit se můžete i na akční svět s autodromy či skluzavkami. Parádní je i westernové městečko, pohádkový les, Drákulův hrad, trpasličí víska anebo africká a orientální 4D kinem, palácem 1000 a jedné noci a tak dále. V každé zmíněné zóně najdete spoustu atrakcí. Dohromady jich je v parku na 60.

Vstupné a vstupenky: Základní vstupné od 28 € za osobu, děti 90 – 120 cm za 23 € a děti do 90 cm zdarma

Ubytování: Samotný zábavní park ubytování nenabízí, ale můžete se ubytovat v blízkém okolí. Nabídka apartmánů je široká. Podívejte se na nejlevnější a nejbližší ubytování ZDE.


5. Böhmischer Prater

Boehmischer Prater Rakousko
Boehmischer Prater Rakousko

📌 Adresa: Laaer Wald 216, 1100 Wien, Rakousko
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 335 km

Další zajímavý park ležící na okraji Vídně nese pozoruhodný název – Böhmischer Prater. Tedy „Český Prátr“. Tento název má původ v historii, kdy na tomto místě žili a pracovali převážně čeští dělníci. Později se zde zrodila alternativa „pravého prátru“, ovšem přístupnější pro méně majetné vrstvy oproti tehdejšímu Prátru, který byl spíše zábavou pro vyšší třídu. Nic z toho už dnes samozřejmě neplatí. Oba „Prátry“ mohou zaujmout kohokoli. Nicméně faktem zůstává, že Böhmischer Prater je dodnes v průměru levnější. I to může být bod k dobru.

Český Prátr osloví především menší děti, které zde najdou spoustu zábavy a odpustí parku jistou zastaralost a omšelost, která působí zřejmě ještě okatěji než u velkého Prátru. Jsou zde skluzavky, kolotoče a jiné klasické atrakce, ale i trampolíny, perníková chaloupka, minigolf a mnoho další zábavy.

Otevírací doba: denně od 10:00 do 21:00

Vstupné a vstupenky: Základní vstupné je zdarma, platí se pouze atrakce

Ubytování: Samotný zábavní park ubytování nenabízí, ale můžete se ubytovat v blízkém okolí. Nabídka apartmánů je široká. Podívejte se na nejlevnější a nejbližší ubytování ZDE.


6. Family Park Wachau, amusement park Hubhof

Family Park Wachau, amusement park Hubhof
Family Park Wachau, amusement park Hubhof

📌 Adresa: Seeb 54, 3643 Aggsbach Markt, Rakousko
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 265 km

Tento menší rodinný zábavní park leží v národním parku Wachau cca 60 km západně od Vídně v malebném prostředí lesů a polí u obce Hof. Park nabízí na 40 spíše „komornějších“ atrakcí a zaujme spíše menší děti. Mezi lákadla mohou zajisté patřit zdejší dinosauři, je zde minigolf, skákací hrad, perníková chaloupka a jiné výjevy z pohádek, motokáry, labyrint, kolotoče i leccos dalšího.

Park není nijak megalomanský. Má spíše velmi pohodový, rozptýlený charakter. Pokud čekáte vysokou koncentraci velkolepých atrakcí, nadšeni asi nebudete. Pokud čekáte příjemně strávený den, z nějž si zejména děti odnesou krásné vzpomínky, jistě nebudete návštěvy litovat. Vstup pro osoby nad 3 roky stojí 10 Eur. Atrakce jsou zdarma nebo poměrně velmi levné. Výhodou je i poměrně malá vytíženost parku.

Otevírací doba: denně od 10:00 do 21:00

Vstupné a vstupenky: Základní vstupné je 10 euro za dospělou osobu, děti do 3 let zdarma


7. Wild & Adventure Park Ferleiten

Wild & Adventure Park Ferleiten
Wild & Adventure Park Ferleiten

📌 Adresa: Ferleiten 2, 5672 Fusch an der Großglocknerstraße, Rakousko
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 490 km

Wild & Adventure nabízí safari a jedinečný dobrodružný, zábavní park v překrásném prostředí vysokohorské přírody. V dobrodružně zábavní části tohoto parku najdete na 40 atrakcí. Jsou zde vodní dráhy, motokáry, jízdy na koních, prolézačky, trampolíny i jiná zábava.

Možná ještě úchvatnější je zdejší přírodní rezervace s více než 200 druhy divokých zvířat v přirozeném prostředí. Je to krásná moderní zoo s charakterem safari. Park je celkově rozlehlý a má velmi přírodní charakter, leží daleko od měst i vesnic. Shlížejí na něj alpské hřebeny a hluboké hvozdy. Toto místo svou krásou nepochybně nadchne nejen děti, ale i rodiče. Snadno se zde dá strávit celý den a užívat si kouzlo parku a rezervace.

Park leží cca 10 km jižně od oblíbeného rakouského horského jezera Zell am See. Pokud sem míříte na dovolenou s dětmi, rozhodně stojí za to vyhradit si den na výlet do tohoto parádního parku.

Otevírací doba: denně od 09:00 do 18:00

Vstupné a vstupenky: Základní vstupné je 10 euro za dospělou osobu, děti od 4 do 14 let platí 5,5 eura. Park můžete navštívit i se svým psím miláčkem, který má vstup zdarma.

Ubytování: Samotný zábavní park ubytování nenabízí, ale můžete se ubytovat v blízkém okolí. Nabídka apartmánů je široká. Podívejte se na nejlevnější a nejbližší ubytování ZDE.


8. IKUNA Natur-Erlebnispark

IKUNA Natur-Erlebnispark Rakousko
IKUNA Natur-Erlebnispark Rakousko

📌 Adresa: Naturpfad 1, 4723 Natternbach, Rakousko
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 280 km

I tento park má podobně jako předchozí charakter přírodního střediska a opět se můžete těšit na rozmanité druhy zábavy a atrakcí. Resort leží u města Natternbach – mezi Lincem a německým Pasovem.

Součástí parku je zoo, velké prolézačky, nádherné a rozlehlé dřevěné, dětské hrady, motokáry a lanové dráhy. Těšit se můžete i na vodní zábavu, ba dokonce i na dinosaury. Park je velmi rozlehlý, přes 200 000 m2 a nabízí na 80 herních prvků a atrakcí. Součástí resortu je i vnitřní dětský svět a venkovní výstava unikátních soch a skulptur pod názvem Mystic Area.

V resortu se samozřejmě můžete přímo ubytovat a mít veškeré jeho možnosti neustále na dosah ruky. Nevýhodou jsou poměrně dost vysoké ceny za ubytování i služby. Pokud jste však ochotni se poněkud rozšoupnout, může se dovolená zde stát nezapomenutelným zážitkem.

Otevírací doba: denně od 09:00 do 19:00

Vstupné a vstupenky: Základní vstupné je 22 euro za dospělou osobu, zlevněné vstupné za 17,60 euro. Parkování stojí 6,9 euro. K dispozici zvýhodněné rodinné vstupné.

Ubytování: Samotný zábavní park nabízí ubytování ve stylových teepee. Nabídku volných termínů naleznete zde.


9. Styrassic Park

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Styrassic Park (@styrassicpark.at)

📌 Adresa: Dinoplatz 1, 8344 Bad Gleichenberg, Rakousko
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 510 km

Tento zábavní park se nese plně ve znamení dinosaurů a to je zajisté samo o sobě pro velkou část dětí zásadní lákadlo. Zájem o dinosaury totiž rozhodně nepohasíná ani dvacet let od premiéry Jurského parku. Styrassic Park najdete u města Bad Gleichenberg asi 40 km jihovýchodně od Štýrského Hradce. Leží tedy již blízko hranic se Slovinskem a Maďarskem a můžete si zde udělat delší zastávku třeba při cestě k moři.

Park se rozkládá v lese, což mu dodává jedinečné kouzlo. Je zde na 90 figur dinosaurů v životní velikosti včetně 18 metrů dlouhé kostry tyranosaura, která ve tmě září. V parku jsou však i jiné atrakce. Například kolotoč, velká nafukovací skluzavka, či dokonce top spin nebo horská dráha. Těšit se můžete taky na dino kino, dětské dílny, pěkné hřiště, bazén s tobogánem, a pokud se zdržíte (což je dost pravděpodobné), přenocovat můžete ve stromovém hotelu. Všechny atrakce jsou v ceně ubytování.

Otevírací doba: denně od 09:00 do 18:00

Vstupné a vstupenky: Základní vstupné se pohybuje od 19 do 22 eur, dle dne návštěvy.

Ubytování: Samotný zábavní park nabízí ubytování ve stromovém hotelu. Podívat se můžete také na ubytování v blízkém okolí především v apartmánech. Nabídka volných termínů zde.


10. Merlin’s Kinderwelt

📌 Adresa: Chvalovice 183, 669 02 Chvalovice
📌 Vzdálenost z Prahy: cca 215 km

Závěrem jeden pěkný park, který je sice rakouský, ale leží na našem území. Zajímavé, že? Najdete ho na nekonečných širých pláních jižně od Znojma. Rozkládá se na obrovské ploše a má mnoho zón, budov a částí, takže počítejte s tím, že jen jeho letmé prozkoumání vám zabere mnoho a mnoho hodin.

V hlavní části parku vás přivítá velký hrad střežený dvěma draky chrlícími kouř. V parku si s dětmi užijete suchou, ale i vodní zábavu. Atrakcí je zde doslova nepočítaně. Malých, větších i velkých. Je zde pirátská loď s vodními děly, vodní dráhy a skluzavky, autodráhy a autodromy, kolotoče, průlezky, střelnice nejrůznějšího druhu a mnoho a mnoho dalších věcí.

Součástí parku je například i přírodní labyrint v rákosu; městečko s farmou, kde lze jezdit v dětských autech, ale i traktorech, náklaďácích či autobusech. Je zde minizoo anebo obrovský krytý bazar a mnoho dalších zajímavých míst. Vstup do parku se neplatí, zdarma jsou i některé atrakce. Jiné se platí žetony, které lze směnit ve speciálních automatech. Ceny atrakcí jsou nejčastěji od 1 do 6 Eur.

Některé atrakce působí poněkud omšele, některé bývají mimo provoz. Přesto nabízí park tolik možností, zábavy a vjemů, že děti z něj budou jistě u vytržení.

Otevírací doba: pouze v pátek, sobotu a neděli od 10:00 do 19:00

Vstupné a vstupenky: Základní vstupné je zdarma, platí se pouze atrakce

Ubytování: Samotný zábavní park ubytování nenabízí. Doporučuji však ubytování v blízkém Znojmě. Nejlevnější a nejlepší hotely a apartmány naleznete zde.


Náš tip: Nejlepší hotely pro děti v Rakousku

Lukáš Pavelka

Vždy jsem rád sdílel své zážitky s rodinou a přáteli a proto jsem se rozhodl vytvořit blog o cestování. Chci sdílet své poznatky a zkušenosti s ostatními a inspirovat je k vlastnímu objevování světa. Na blogu najdete tipy na cestování, recenze na hotely a atrakce, jakož i informace o nejlepších destinacích pro dovolenou. Rád bych vám pomohl objevovat nové místa a užívat si každou cestu.

Přidat zkušenost

19 − one =