TOP 10: Nejkrásnější pláže na Tenerife, kde se nejlépe vykoupete

Vydejte se prozkoumat ostrov věčného jara a užijte si poklidný odpočinek na pláži nebo některý z vodních sportů. V tomto článku se zaměříme na nejkrásnější pláže na Tenerife, které byste v rámci své cesty rozhodně neměli minout. V našem žebříčku objevíte jak typické pláže s černým pískem, tak i ty, které se pyšní dovezeným zlatavým pískem. Místní podnebí navíc nabízí skvělé podmínky téměř celoročně. Navíc se tento ostrov pyšní skvělou leteckou dostupností.


1. Playa de las Teresitas

📌 Zlatavý písek a malé vlny
📌 Kde se nachází: Tenerife, nedaleko vesnice San Andrés

Playa de las Teresitas
Playa de las Teresitas

Krásná pláž Playa de las Teresitas nabízí skvělé koupání na Tenerife. Svým zlatavým pískem se přitom výrazně liší od mnoha ostatních černých pláží, které jsou právě pro tento ostrov typické. Písek zde byl uměle dovezen ze Sahary, díky čemuž se přispělo k turistickému zatraktivnění obecně chladnější severní části ostrova. Předností pláže je umělý kamenný val nacházející se v moři, díky čemuž je zdejší oblast chráněna před vysokými vlnami a nebezpečnými proudy. Koupání si tedy užijí i rodiny s dětmi a neplavci.

Pláž je dlouhá přes 1,7 km a nabízí tedy dostatek prostoru pro strávení klidných chvil. I když se jedná o jednu z nejnavštěvovanějších pláží právě na Tenerife, můžete si zde najít klidné a tiché zákoutí. Pláž dále nabízí převlékací kabinky a najdete zde také několik stánků s občerstvením, abyste na pláži mohli bez obav strávit celý den. Pokud budete cestovat autem, můžete zaparkovat přímo u pláže bez nutnosti platit parkovné. V případě, že si budete chtít užít výhled na pláž z výšky, doporučujeme zavítat na vyhlídku Mirador Las Teresitas.


2. Playa de las Vistas

📌 Pláž oceněná modrou vlajkou
📌 Kde se nachází: Los Cristianos, Tenerife

Playa Vistas Tenerife
Playa Vistas Tenerife

Další krásnou pláží na Tenerife se zlatavým pískem je Playa de las Vistas nacházející se v jižní části ostrova ve městě Los Cristianos. Vzhledem k vysoké kvalitě zdejších služeb několikrát získala prestižní ocenění modré vlajky. Těšit se zde můžete na jemný písek a čisté moře. Vzhledem k tomu, že se u turistů jedná o populární volbu, zde není nouze ani o stánky s občerstvením. Pláž je lemována moc hezkou promenádou s množstvím obchodů a restaurací. Na pláž se také velmi dobře dostanete i v případě, že cestujete s kočárkem nebo invalidním vozíkem.

Velkou výhodou tohoto místa je bezesporu pozvolný vstup do moře bez jakýchkoliv nástrah, který ocení zejména rodiny s dětmi. Drobnou nevýhodou může být snad jen málo parkovacích míst v okolí. Využít však můžete placené parkoviště nacházející se v nedalekém přístavu. Pro maximální pohodlí jsou zde k dispozici také toalety a sprchy.


3. La Tejita

📌 Přírodní pláž pro mladé a sportovce
📌 Kde se nachází: El Médano, Tenerife

Playa La Tejita Tenerife
Playa La Tejita Tenerife

Další nádhernou pláží se zlatavým pískem je La Tejita, která je vzhledem ke svému přírodnímu charakteru hojně navštěvovaná zejména mladými lidmi a sportovci, kteří si chtějí užít odpočinek a klidnou atmosféru dál od turistických letovisek. Za zmínku stojí zejména krásný výhled na sopečný kráter Montaña Roja s typickou načervenalou barvou.

Díky prakticky neustálé přítomnosti větru se jedná o skvělou pláž pro provozování nejrůznějších vodních sportů, jako je například surfování či windsurfing. Na své si přijdou i příznivci nudismu, kteří mohou zavítat na východní konec pláže. Na pláži si můžete zapůjčit lehátka a slunečníky. Parkoviště se nachází kousek nad pláží, je dostatečně velké a bezplatné. Počítat je však třeba s tím, že pláž má celkově spíše přírodní ráz a nejsou zde k dispozici sprchy, toalety ani stánky s občerstvením. Doporučit ji lze také pro sledování dechberoucích západů slunce.


4. Playa del Duque

📌 Pláž s nádherně tyrkysovou vodou
📌 Kde se nachází: Costa Adeje, Tenerife

Pokud vás láká koupání v doslova neuvěřitelně tyrkysové vodě, pak při vaší dovolené na Tenerife rozhodně nevynechejte pláž Playa del Duque. Najdete ji v turistické oblasti Costa Adeje v jižní části ostrova. V její těsné blízkosti se nachází promenáda, která pláž propojuje s více než osmi blízkými plážemi. Rozhodně zde tedy máte co prozkoumávat. Navíc se v této oblasti nachází jedny z nejluxusnějších hotelů na celých Kanárských ostrovech.

Tato destinace je díky skvělému přístupu do moře vhodná i pro rodiny s dětmi, v moři se ostatně nachází i vlnolamy. Těšit se můžete také na zázemí v podobě sprch a toalet. Pláž bývá hojně navštěvovaná také k večeru, kdy si z ní můžete užívat pohled na krásný západ slunce. Pokud si budete chtít od pláže na chvíli odpočinout, můžete se vydat třeba do nedalekého nákupního centra s luxusními obchody. U nákupního centra ostatně lze i velmi pohodlně zaparkovat.


5. Fañabé

📌 Přístup přizpůsobený dětským kočárkům
📌 Kde se nachází: Costa Adeje, Tenerife

Playa de Fañabé, Tenerife
Playa de Fañabé, Tenerife; credit: Laurent Simon / Flickr.com

Další krásnou pláží v letovisku Costa Adeje je pláž Fañabé, která je rovněž ideální volbou pro celou rodinu. Rodiče malých dětí ocení například přístup k pláži speciálně přizpůsobený dětským kočárkům. Nechybí zde ani tým záchranářů, kteří pečují o bezpečnost osob, které se právě koupou. Na pláži jsou k dispozici lehátka, sprchy i toalety. Přístup do moře je pozvolný, a proto si koupání užijí bez rozdílu opravdu všichni.

Nechybí zde ani stánky s občerstvením, díky kterým můžete na pláži bez problémů strávit celý den. K večeru se poté můžete těšit na moc hezké západy slunce. V okolí najdete řadu restaurací, ve kterých můžete přečkat nejvyšší teploty přes poledne.



6. Playa de Los Gigantes

📌 Černý písek doplněný skalními masivy
📌 Kde se nachází: Los Gigantes, Tenerife

Los Gigantes Tenerife
Los Gigantes Tenerife

Krásná pláž Playa de Los Gigantes se nachází ve stejnojmenném letovisku Los Gigantes v blízkosti přístavu. Hned na první pohled si vaše srdce získá pro svůj černý písek, který je právě pro ostrov Tenerife typický. Na pravé straně pláže se přitom tyčí do majestátní výšky skalní masivy. Při koupání si tedy zároveň užijete perfektní výhled.

Předností pláže je fakt, že bývá jen zřídka zaplněná turisty. Ve většině případů si zde proto užijete soukromí. Nedaleko od pláže se nachází přístav, jehož součástí jsou i restaurace a obchody pro občerstvení. Z pláže se vám naskytne také skvělý výhled na nedaleký ostrov La Gomera. Drobnou nevýhodou je horší parkování v těsné blízkosti pláže. Mnohem lepší volbou je proto zaparkovat ve zmíněném přístavu a na pláž dojít pěšky.


7. Playa La Arena Beach

📌 Pláž obklopená sopečnými skalami
📌 Kde na nachází: Puerto de Santiago, Tenerife

Ikonická pláž Playa La Arena Beach se nachází v centru letoviska Puerto de Santiago. Právě zde přitom narazíte na krásně černý písek, který vytváří skvělý kontrast s blankytně modrým oceánem. Na bocích pláže se nachází sopečné skály, které doslova vybízí k jejich objevování při šnorchlování. Jedná se spíše o menší městskou pláž, která může být v hlavní sezóně poměrně plná. Mimo to si zde však můžete užít i soukromí.

Pokud se na pláž vydáte autem, můžete zaparkovat podél silnice přímo u pláže. Co se týče služeb, samozřejmostí je možnost zapůjčení lehátek a slunečníku. Nechybí ani sprchy a toalety, které podpoří celkové pohodlí při celodenním odpočinku. V okolí najdete několik příležitostí pro občerstvení. Zavítat můžete do některého z obchodů s potravinami nebo se občerstvit v restauraci.


8. Puerto Colon Beach

📌 Malá pláž s teplejší vodou
📌 Kde se nachází: Costa Adeje, Tenerife

Další pláží v letovisku Costa Adeje je Puerto Colon Beach. Jedná se spíše o menší pláž, která mnohdy zaujme příjemně teplou vodou. Hodí se tedy zejména pro ty, kteří příliš nemají v lásce mrazivý oceán. Díky tomu, že se jedná o zátoku, se zde rovněž velmi často vyskytují pouze malé vlny. Parkovat můžete v nedalekém přístavu, přičemž v okolí najdete spoustu malých obchodů a restaurací pro občerstvení.

Na pláži si můžete zapůjčit lehátka a slunečníky, rozhodně se však nejedná o nutnost. Písek je zde dovezený a má žlutou barvu. Celkově se pláž vzhledem ke svému provedení hodí pro rodiny s dětmi. V hlavní sezóně je nutné počítat s tím, že na pláži rozhodně nebudete sami. Přece jen je poměrně malá.


9. Playa de las Américas

📌 Příjemná pláž s promenádou plnou života
📌 Kde se nachází: Arona, Tenerife

Pláž Playa de las Américas je spojena s několikakilometrovou promenádou, která doslova vybízí k dlouhé procházce. Destinace se rozprostírá v jižní části ostrova, konkrétně mezi městečkem Los Cristianos a hotelovou lokalitou Costa Adeje. V blízkosti se také nachází vyhlášené nákupní oblasti kolem centra Safari nebo nákupní centrum Siam Mall.

Samotná pláž je pravidelně upravována a můžete se tedy těšit na čistotu. Leží v klidné destinaci, která je proto ideální pro pohodovou dovolenou. V oblasti se nachází větší množství menších pláží s různými vlastnostmi, takže si na své přijde prakticky každý.


10. El Medano Beach

📌 Pláž s tmavým pískem
📌 Kde se nachází: El Médano, Tenerife

El Medano beach Tenerife
El Medano beach Tenerife

Pláž El medano Beach se právem řadí k těm nejkrásnějším na ostrově Tenerife. Nachází se na jihu ostrova a pochlubit se může nádherně tmavým pískem, zpravidla mírnými vlnami a mělkým mořem. Při větrném počasí zde můžete bez problémů provozovat windsurfing a kitesurfing.

Pláž umožňuje pohodlně zapůjčení slunečníků a lehátek. Náleží k ní městská promenáda, která je protkaná spoustou malých obchodů, restaurací a stánků s občerstvením. Jelikož je pláž poměrně velká, lidé se na ní rozptýlí a i v hlavní sezóně si můžete užívat soukromí. Nechybí ani velké množství příležitostí pro zaparkování vašeho auta.



Hana Smětáková

Přidat zkušenost

10 + twelve =