Kam na dámský víkend s kamarádkou? TOP 10 tipů

Vyrazte si odpočinout společně s kamarádkami a užijte si nerušený čas v ryze dámské společnosti. Pokud přemýšlíte, kam na dámský víkend, zbystřete. V tomto článku vám dáme hned několik tipů na konkrétní destinace a ubytování a prozradíme vám, na co se zde můžete těšit. Ať už dáváte přednost turistice, kultuře nebo ničím nerušenému odpočinku ve wellness centru, přijdete si na své. Naše tipy navíc nejsou omezeny pouze na Českou republiku, díky čemuž si můžete užít krásu okolních cizích zemí. Tak se pusťte do čtení a zjistěte, kam na víkend s kamarádkou vyrazit.

Aqualand Moravia a dámský víkend plný koupání a masáží

Pokud si chcete společně s kamarádkami užít pohodový víkend plný relaxace, nelze než doporučit Aqualand Moravia. Ubytovat se můžete v hotelu Aqualand Inn, který k aquaparku náleží. V nabídce přitom najdete nejrůznější zvýhodněné pobytové balíčky, které vás zavedou do světa relaxace a navíc díky nim ušetříte. Z vybraných pokojů si navíc budete užívat výhled na Pálavu a Novomlýnská jezera, díky čemuž se budete cítit skoro jako na dovolené u moře.

Samotný aqualand má poté svým návštěvníkům rozhodně co nabídnout. Když pomineme bohatou nabídku adrenalinových skluzavek a tobogánů, užijete si vyhřívané vnitřní i venkovní bazény. Ve venkovním areálu se navíc nachází dvojice termálních bazénů Romulus a Remus, které přináší blahodárný účinek na vaši pokožku i zdraví jako takové. A díky pool barům si můžete vychutnat lahodný koktejl, aniž byste museli z bazénu vylézat.

Za zmínku poté stojí i zdejší rozsáhlé wellness centrum. Vyzkoušet všechny druhy saun vám zabere klidně celý den. V jedné z finských saun si dokonce budete užívat úchvatný výhled na Pálavu, zatímco se vaše tělo bude prohřívat. Rezervovat si můžete také nejrůznější masáže a procedury, které si s kamarádkami vychutnáte plnými doušky.

Nechcete přímo do aquaparku, pak doporučujeme na Jižní Moravě tato ubytování na dámský víkend:


Mikulov a dámský víkend plný vína

Kdo by nemiloval dobré jídlo, lahodné víno a temperament jižní Moravy. Vydejte se do města vína, do malebného Mikulova. Váš pobyt doporučujeme spojit s procházkou na Svatý kopeček, který vám nabídne dechberoucí výhled do okolí. Podívat se můžete také na zdejší zámek nebo vyrazit na prohlídku do Dietrichštejnské hrobky. Za pozornost stojí také Kozí hrádek.

Jakmile budete turistiky a výhledů nabažené, zavítejte do některého z místních vinných sklípků. V Mikulově jich najdete opravdu více než dost a těšit se můžete na bohatou pohostinnost. Samozřejmostí je i spousta restaurací a malebných kaváren, ve kterých načerpáte potřebné síly.

A kde se v Mikulově ubytovat? Luxusní volbu je například čtyřhvězdičkový hotel Ryzlink, jehož součástí je i vlastní vinný sklípek a lázně. Popularitě se těší také hotel Galant Mikulov nebo Wellness & Wine Hotel Volarik nacházející se v samotném centru města v historické zástavbě.


Praha a dámský víkend plný divadla, kina a kultury

Mezi našimi tipy na výlet rozhodně nesmí chybět ani naše hlavní město Praha. Pobyt v této destinaci bude jistě synonymem pro nekonečné hodiny zábavy a poznání. Vaši dámskou jízdu můžete zahájit procházkou po historickém centru města.

Zavítat můžete také na nejrůznější vyhlídky, třeba na Petřín. Pokud se řadíte mezi milovnice kultury, vydejte se třeba do Národního muzea, Národního divadla nebo některé z mnoha galerií. V Praze se těchto příležitostí nachází více než dost.

Navíc se Praha těší popularitě i z hlediska gastronomie. Svůj výlet proto můžete spojit třeba s návštěvou některé z vyhlášených restaurací a pochutnat si na bohatém degustačním menu. Nebo si užijte snídaně ve známých kavárnách. Fantazii se meze nekladou.

V Praze je samozřejmě k dispozici mnoho krásných hotelů a ubytování. Doporučit lze například luxusní hotel Hilton nebo butikový hotel v centru Prahy Aria Hotel Prague, který se nachází pouhé 3 minuty chůze od Karlova mostu.

Další tipy na skvělé butikové hotely v Praze:


Brno a dámský víkendový pobyt plný relaxace

Když v našem inspiračním žebříčku zmiňujeme Prahu, nesmíme zapomenout ani na moravskou metropoli, tedy Brno. Toto město oplývá spoustou významných památek, skvělou gastronomií a útulnými kavárnami, které doslova vybízejí k odpočinku. Kromě toho zde však najdete také krásné wellness centrum Maximus Resort, které si zamilujete na první pohled.

Součástí wellness centra jsou termální bazény a bohatý saunový svět o celkové rozloze 7 800 m2. V areálu najdete 12 druhů vnitřních a venkovních saun, mezi kterými nechybí ani parní sauny a Kneippovy lázně. Zavítat můžete také na některý ze saunových ceremoniálů. Součástí wellness je také restaurace s nabídkou zdravých a lehkých pokrmů, která umocní váš celkový zážitek.

K wellness centru navíc náleží i hotel, ve kterém se můžete ubytovat. Hotel Maximus Resort nabízí ubytování v pokojích ve tříhvězdičkových a čtyřhvězdičkových standardech. Za zmínku stojí i hotelová kuchyně, která nabízí širokou škálu mezinárodních a lokálních specialit. A díky propojení s wellness centrem se jedná o ideální volbu právě pro víkendy strávené po boku kamarádek.


Resort Svatá Kateřina pro odpočinkový dámský víkend

Pokud chcete svůj víkendový pobyt pojmout opravdu odpočinkově, možná vás zaujme Resort Svatá Kateřina. V tomto resortu budete moct zpomalit, zastavit se a společně s kamarádkami si odpočinout od ruchu velkoměsta. Je zasazen do srdce přírody, díky čemuž zde neuslyšíte projíždějící auta ani žádné další ruchy.

Vybrat si můžete hned z několika pobytových balíčků, které jsou navrženy pro rozmanité potřeby. V nabídce najdete třeba víkendové pobyty pro ženy, jógové pobyty i wellness pobyty. Kromě toho můžete absolvovat rozmanité ájurvédské procedury, masáže, uvolňující koupele, masáže lávovými kameny, SPA rituály nebo třeba speciální masáže navržené pro těhotné ženy. Absolvovat lze také víkend pro ženy se cvičením.

Za zmínku stojí také zdejší restaurace, kde menu připravuje špičkový šéfkuchař Adrian Peka. Těšit se můžete na pečlivě navržené menu plné zajímavých pokrmů, které jsou inspirovány středomořskou kuchyní. Kromě toho zde najdete restauraci, v níž autentická ájurvédská jídla vaří rodák ze Srí Lanky.

Hotel se nachází u obce Počátky v kraji Vysočina.


Beskydy na Valašsku ve Wellness hotelu Horal

Odpočinek plný wellness, saunového světa a relaxace si užijete také ve Wellness hotelu Horal. Nachází se ve Velkých Karlovicích v resortu Valachy. Bydlet zde budete v moderních a útulně zařízených pokojích, které jsou pro pohodovou dámskou jízdu jako stvořené. Ve volném čase můžete vyrazit za turistikou na okolní vrcholy, nebo si užít odpočinek ve wellness.

V místním SPA centru se můžete těšit na tři termální bazény se slanou vodou, saunový svět se saunovými rituály a vířivku. Pobyt v ní můžete spojit třeba s popíjením vychlazeného prosecca. Kromě toho si můžete vybrat z poměrně bohaté nabídky masáží a kosmetických procedur. V nabídce najdete například klasickou masáž, ajurvédské masáže nebo tělové peelingy, díky kterým si odpočinete od všudypřítomného stresu. Nechybí ani speciální zkrášlovací pobyty pro ženy a beauty salon. Pokud si navíc vyberete z nabídky wellness pobytů, budete mít neomezený vstup do wellness centra v ceně.

A pozadu nezůstává ani gastronomie. Ráno vás přivítá bohatá bufetová snídaně, na oběd a večeři si poté můžete vybrat z bohaté á la carte nabídky. A společně s kamarádkami si můžete vychutnat také skleničku kvalitního vína nebo třeba grilování na terase v letních měsících.


Dámský víkend v Aqua Dome u Längenfeldu v Rakousku

Chcete se společně s kamarádkami vypravit za hranice? V tom případě můžete vyrazit například k našim rakouským sousedům. Konkrétně lze doporučit dopřát si pohodový víkend v Aqua Dome u Längenfeldu, kde na vás čeká nejen špičkové ubytování, ale i luxusně zařízené wellness centrum, díky kterému se budete cítit jako v pohádce.

Díky své lokalitě si navíc vychutnáte dechberoucí výhledy na okolní vrcholky Alp. Moderní design se zde snoubí s tradičními materiály v podobě dřeva a kamene a výsledek je perfektně zasazen do nedotčené přírody Ötztalských Alp. Těšit se můžete na termální bazény a prvotřídní wellness, ve kterém si odpočine vaše tělo i duše. Ponořit se můžete do jedné z 12 vnitřních a vnějších nádrží s teplotou vody pohybující se od 34 do 36 °C. Kromě toho je součástí saunový svět, vybrat si můžete také z nabídky masáží a procedur.

Samozřejmostí je poté dostupnost restaurací a barů, ve kterých si můžete pochutnat třeba na tradičních tyrolských specialitách. V baru Mammutbar si poté vychutnáte například skleničku prosecca nebo zdravého smoothie. Je to jen na vás.


Grand Hotel Kempinski na Slovensku pro luxusní víkend s kamarádkou

Nebo si společně s kamarádkami užijte opravdový luxus a vydejte se do Grand Hotelu Kempinski na Slovensku. V tomto ubytování se budete právem cítit jako někde na zámku a plnými doušky si vychutnáte rozmazlování, které si jistě všechny zasloužíte. Jedná se o pětihvězdičkový hotel, který se skládá ze tří vzájemně propojených budov. Navíc se nachází v krásné přírodě v těsné blízkosti Štrbského plesa. Pobyt zde proto můžete spojit také s pohodovými procházkami po okolí nebo náročnějšími túrami.

Těšit se můžete na špičkově zařízené pokoje, z nichž některé nabízí výhled na jezero, jiné naopak na okolní vrcholky Tater. Pokud zde budete ubytovaní, doporučujeme zavítat do luxusního SPA, kde najdete velký bazén s výhledem. Dále se můžete nechat hýčkat v prostorné vířivce, finské sauně, infrasauně, aromatické parní sauně či v solném kaldáriu. Potřebné síly poté načerpáte v relaxační místnosti s panoramatickým výhledem na majestátní štíty.

A zkrátka nepřijdete, ani co se gastronomie týče. V restauraci Grand si můžete vybrat ze zajímavých fine dining pokrmů. Kromě toho můžete navštívit i některý ze zdejších barů s bohatou nabídkou tradičních i neotřelých koktejlů.

Kam dále vyrazit na dámský víkend na Slovensko?


Karlovy Vary za nočním životem

Chcete si užít návštěvu barů, tanečních klubů a zkrátka a jednoduše bujarý noční život? Tak se vydejte do Karlových Varů. Pro toto město nejsou charakteristické pouze lázně a každoročně pořádaný filmový festival. V Karlových Varech to žije i po setmění a vy proto budete moct vyzkoušet hned několik různých podniků.

V Karlových Varech to žije především během již zmíněného filmového festivalu. I mimo něj však můžete zavítat za nejrůznějšími kulturními akcemi, koncerty nebo navštívit některý z mnoha barů. A doporučit lze i noční procházku po kolonádách, která má své nezaměnitelné kouzlo.

A kde se v Karlových Varech ubytovat? Nejznámějším luxusním hotelem je samozřejmě Grandhotel Pupp s dlouholetou tradicí. Kromě toho však za zmínku stojí také Spa Hotel Imperial, jehož součástí je i velké lázeňské centrum a dopřát si zde můžete rozmanité lázeňské terapie.


Polské Krkonoše s notnou dávkou relaxace pro ženy

A nebo vyrazte do přírody a poznejte polskou stranu Krkonoš. V této lokalitě můžete narazit například na úchvatná ledovcová jezera, dechberoucí vodopády nebo malebná horská městečka. Polské krkonoše jsou doslova rájem pro příznivce turistiky, cyklistiky nebo třeba lyžování. Svůj víkendový pobyt proto můžete pojmout i aktivně a užít si krásnou přírodu, kterou tato lokalita bezsporu nabízí.

Nejlepším výchozím místem pro objevování polské strany Krkonoš je město Sklářská Poruba, které se nachází na okraji dvou pohoří Západních Sudet. Odtud se ostatně můžete vydat i na nejvyšší vrchol České republiky, na Sněžku. Kromě toho však za zmínku stojí i turistické atrakce, které nabízí město samotné. Nachází se zde například Mineralogické muzeum či Galerie uměleckého skla. Nudit se zde proto rozhodně nebudete.

Kde se ubytovat na polské straně Krkonoš, pokud chcete na dámský víkend?


Hana Smětáková

Přidat zkušenost

20 − 13 =