Nejkrásnější pláže Dominikánské republiky: nechte se inspirovat opravdovým rájem

Dominikánská republika je právem považována za ráj dovolených. Návštěvníky láká na dlouhé pláže s bílým pískem, křišťálově čisté moře, pestrobarevné ryby a nádherné kokosové palmy. A jaké jsou nejkrásnější pláže Dominikánské republiky? Právě na to jsme se zaměřili v tomto článku, kde vám poskytneme 10 tipů na ta nejvyhledávanější místa.

Neodmyslitelnou součástí této země jsou bujaré karnevaly plné tance a zpěvu, které se zde pravidelně konají. Pokud do Dominikánské republiky zavítáte, rozhodně se můžete těšit také na zajímavou kuchyni a prvotřídní nabídku rumů a doutníků. Tohle je zkrátka místo, kde si odpočinete na maximum, načerpáte novou inspiraci a perfektně přijdete na jiné myšlenky.

TOP 10: Nejhezčí pláže v Dominikánské republice

1. Bávaro Beach, Punta Cana

Bavaro Beach, Dominikánská Republika

Punta Cana se v Dominikánské republice obecně řadí k těm nejnavštěvovanějším letoviskům. Vůbec nejkrásnějším úsekem pláže je přitom Bávaro Beach, který se nachází severně od Punta Cana. Na první pohled vás zde uchvátí tyrkysová barva vody a měkký písek ve světlé barvě. Zdejší moře láká zdatné plavce, ale i ty, kteří se rádi spíše brodí a lehce osvěžují.

Pláž je dostatečně široká a dlouhá, a proto je často využívána i pro procházky nebo nejrůznější sporty (typicky běhání). V Punta Cana se zároveň nachází spousta hezkých hotelů včetně luxusních resortů, mezi které patří třeba Iberostar Grand Hotel Bavaro.

2. Playa Rincón, Samaná

Tato pláž na první pohled vypadá jako mnohé z těch, které najdete na typických karibských pohlednicích. Nádherně bílý písek se zde snoubí s krásou křišťálově čisté vody a obrovských palem. Playa Rincón se nachází na nádherném poloostrově Samana. Délka této pláže činí 3 km, a proto nabízí opravdu dostatek prostoru pro vaši relaxaci.

Na vzdálenějším konci pláže dokonce najdete malý potůček, který můžete využít pro rychlé osvěžení ve sladké vodě na pozadí hustého palmového lesa. Samozřejmostí je spousta malých restaurací, ve kterých ochutnáte zajímavé pokrmy složené z mořských plodů.

3. Playa Los Mino, Bahía

https://www.instagram.com/p/CPA_0VGLcfi/?utm_source=ig_web_copy_link

Malá, ale opravdu nádherná. Tak by se dala popsat pláž Playa Los Mino, která se nachází v malé vesničce Bahía. Pláž je snadno dostupná přímo ze silnice a snadno se zde proto dostanete. Na pláži si můžete užít místní divokou atmosféru, která je na hony vzdálená od té klasické all inclusive.

Stejně jako na předchozích plážích, i tady se dočkáte zářivě bílého písku, který je lemovaný nádhernou zelenou vegetací. Těšit se můžete také na azurově čistou vodu, která doslova láká ke koupání a osvěžení v horkém počasí.

4. Playa Los Patos

https://www.instagram.com/p/COQIyP0roIH/?utm_source=ig_web_copy_link

Další kouzelná pláž nese název Playa Los Patos. Obdivovat zde můžete nádherně čistou vodu, která teče čistá a chladná rovnou z úbočí hory. Díky tomu vytváří mělkou lagunu a následně vtéká rovnou do oceánu. Neodmyslitelnou součástí jsou také vysoké palmy a další vegetace.

V místních restauracích a bistrech si můžete pochutnat na skvělém jídle za rozumnou cenu a vše podpořit lahodným studeným pivem. Pláž je ideální navštívit uprostřed týdne, o víkendu je totiž přeplněná dominikánskými rodinami. Pokud už vás polehávání na pláži omrzí, můžete navíc zavítat do nově otevřených jeskyní s petroglyfy Taíno.

5. Cayo Levantado, Samaná

cayo levantado

Krásná veřejná pláž Cayo Leventado se nachází v západní třetině ostrova, zhruba 7 km od Samaná. Jedná se o část pláže, která je přístupná veřejnosti, její zbytek poté patří místnímu pětihvězdičkovému hotelu. U této pláže pravidelně kotví obrovské výletní lodě, a často zde proto bývá docela plno.

Pláž je zároveň jako stvořená pro všechny, kteří vyhledávají akční společenský život. Navštívit zde můžete hned několik restaurací a barů a užít si skvělou atmosféru po boku místních obyvatel.

6. Playa Dorada, Puerto Plata

Pláž Playa Dorada je hlavní pláží krásného letoviska Puerto Plata. Obdivovat zde můžete nádherný zlatý písek, přičemž pláž je lemována krásnými palmami. Turisty zároveň láká krásná tyrkysová voda, která je pro Dominikánskou republiku typická. Letovisko je opravdu krásné a zajímavá je na něm skutečnost, že v něm nenajdete žádné výškové budovy. Díky tomu zůstává zachován přírodní ráz městečka.

Pokud se budete chtít v Puerto Plata rovnou i ubytovat, můžete k tomu využít některé z luxusních středisek s nabídkou all inclusive. Případně můžete vsadit na menší butikové hotely, které lákají na svou romantickou atmosféru.

7. Playa Grande

https://www.instagram.com/p/CXY4hrVNByw/?utm_source=ig_web_copy_link

Korálová pláž Playa Grande nabízí okouzlující výhled na Atlantský oceán. Často se zde nachází obrovské vlny, díky čemuž je pláž vyhledávaným místem také mezi surfaři. Jemný písek se zde snoubí s krásnými palmami. Pláž je zároveň dostatečně široká a na délku má zhruba 1 km, a proto si i v rušných dnech můžete užít relax na kousku zdejšího písku.

Samotnou pláž najdete na okraji města Rio San Juan. Pokud cestujete autem, doporučujeme nevynechat ani návštěvu nedaleké Playa Caleton, která se nachází v klidné zátoce a je vyhledávaným místem pro rodiny s malými dětmi.

8. Beaches of Las Galeras

Las Galeras, Dominikánská Republika

Ohromující pláž Beaches of Las Galeras lemuje samotné městečko Las Galeras. Pláž je rozlehlá a pokud tedy nechcete být v samotném centru dění, můžete za pár minut popojít dál a užít si odlehlý kus o samotě. Celou pláž navíc zdobí úchvatné kokosové palmy obrovských rozměrů. Mělké pláže vás zaujmou krásně čistou vodou, které vévodí odstíny modré, tyrkysové a zelené. Celé městečko Las Galeras zkrátka symbolizuje takový pomyslný poklad Dominikánské republiky.

Pokud městečko navštívíte, můžete se kromě zmíněné pláže vydat na pláž La Playita, kde najdete klidnou mělkou vodu ideální ke koupání a osvěžení. Pronajmout si zde můžete také lehátko a slunečník a užít si odpočinek na maximum.

9. Kite Beach, Cabarete

Tato pláž se řadí mezi nejznámější pláže v Karibiku pro milovníky vodních sportů. To znamená, že je často navštěvována mezi lidmi, kteří se věnují kitesurfingu. Každoročně se zde navíc koná mistrovství světa ve vodních sportech, které probíhá koncem února. I když se řadíte mezi nováčky ve světě kitesurfingu, přijdete si zde na své, jelikož můžete navštívit některou ze zdejších škol.

Jak jsme již zmínili, pláž je tedy vhodná zejména pro vyznavače vodních sportů. Pokud si budete chtít zaplavat nebo se jen tak vykoupat, pravděpodobně si na své nepřijdete.

10. Playa Boca Chica

https://www.instagram.com/p/B96Zvq8HnTR/?utm_source=ig_web_copy_link

Pokud do Dominikánské republiky cestujete za zábavou, bude pro vás pláž Playa Boca Chica tou správnou volbou. Na první pohled vás zaujme bílým pískem a křišťálově čistou vodou. Pláž je lemovaná krásnými kokosovými palmami, které pomáhají dotvářet dojem jako z pohlednice. Chybět zde nemůže ani spousta stánků s občerstvením, restaurací a barů.

Přes den na pláži pravděpodobně narazíte na některého z prodejců, kteří nabízí různé druhy zboží. Ochutnat například můžete zdejší ovoce nebo si koupit zajímavý dominikánský doutník.

Zaujala vás některá z těchto pláží? Tak neváhejte, sbalte si kufr a vyrazte na další nezapomenutelnou exotickou dovolenou.

Hana Smětáková

Přidat zkušenost

19 − 9 =