Znáte TMR hotely? Kdo je majitel a kterých 7 hotelů z portfolia stojí za to navštívit

Kdo je majitelem TMR?

Tatry Mountain Resort, a. s. (TMR) patří mezi nejvýznamnější společnosti působící v oblasti turistického ruchu v Tatrách a dalších populárních lokalitách na Slovensku. Firma založil a vlastní slovenský podnikatel a miliardář Igor Rattaj, sídlí v Demänovské Dolině a má řadu dceřiných firem působících i u nás či v Polsku nebo Rakousku.

Tato společnost, která vznikla v roce 1992, provozuje na Slovensku celou řadu hotelů a rekreačních, především horských, resortů. Kromě toho však vlastní taky skiareály v Tatranské Lomnici, Starém Smokovci nebo u Štrbského plesa, dále dvě v Nízkých Tatrách. TMR však stojí i za velkolepými moderními aquaparky Tatralandia a Bešeňová, které patří k největším a nejvýznamnějším na Slovensku.

Díky tomu se mohou hosté některých hotelů a resortů této společnosti těšit právě i na benefit v podobě volných vstup do těchto vodních parků, případně vstupů na lanovky apod. V dnešním článku se podíváme na to, které TMR hotely patří k nejlepším a rozhodně stojí za návštěvu.

Vysoké Tatry

Grandhotel Praha Tatranská Lomnica

📌 Kde se nachází: Tatranská Lomnica 8, 059 60 Vysoké Tatry, Slovensko

Grandhotel Praha Tatranská Lomnica

Grandhotel Praha z řetězce TMR patří mezi luxusní tatranské wellness hotely. Najdete ho v Tatranské Lomnici, kterou lze rozhodně považovat za jednu z nejvýznamnějších turistických destinací ve Vysokých Tatrách. Secesní budova Grandhotelu Praha v tomto horském městě stojí už skoro 125 let a v současnosti se zde můžete ubytovat v jednom ze 108 pokojů či 15 apartmánů. Interiéry i exteriéry si zachovávají dobového ducha, který dýchá noblesou a vysokým vkusem.

Z pokojů si můžete užívat nádherné výhledy na tatranskou přírodu. V hotelu je vyhlášená restaurace, která čerpá inspiraci z tradiční slovenské gastronomie a využívá suroviny lokálních farmářů. Posedět pak můžete v impozantním atriu Grand Lounge, kde si můžete dopřát drink a relax.

Grandhotel Praha Tatranská Lomnica

Hotel nabízí i vynikající lázně a wellness centrum. Zde můžete vyzkoušet blahodárné účinky aromaterapie, muzikoterapie, užít si skvělé masáže a další procedury nebo nakoupit jedinečnou horskou kosmetiku. Opravdovým esem je ale venkovní bazén, který je koncipovaný tak, aby se vám z něj naskytly ty nejúžasnější výhledy. Večer z něj pak můžete sledovat hvězdnaté nebe nad Tatrami.

Hosté hotelu se však mohou těšit i na speciální benefity. V ceně pobytu je například volný vstup na lanovky a do obrovských vodních parků Tatralandia a Bešeňová.


Grandhotel Starý Smokovec

📌 Kde se nachází: Starý Smokovec 38, 062 01 Vysoké Tatry, Slovensko

Grandhotel Starý Smokovec

V podobném duchu jako Grandhotel Praha se nese i nepříliš vzdálený Grandhotel Starý Smokovec. Starý Smokovec je dalším turisticky významným centrem Vysokých Tater a Grandhotel leží v nádherném prostředí parku blízko nekonečných horských lesů a zároveň jen kousíček od centra. Z hotelu si můžete užít fantastické výhledy na skalnaté štíty vrcholů tatranských velehor. Skvěle je odsud vidět především 2 452 m. n. m. vysoký Slavkovský štít, který se tyčí přímo nad městem, ale i na další velikány.

Grandhotel Smokovec leží v historické budově a patří mezi první velké hotely ve Vysokých Tatrách. Jeho chodbami chodilo mnoho významných historických osobností včetně například prezidenta Eduarda Beneše, saského prince Fridricha Augusta nebo třeba i nepříliš chvalně proslulého Fidela Castra.

Grandhotel Starý Smokovec

Grandhotel Starý Smokovec je velmi elegantní a exkluzivní hotel, který se pyšní čtyřmi hvězdičkami a nabízí ubytování v luxusně zařízených pokojích i apartmánech. Najdete zde i královské apartmá. V hotelu je taky luxusní restaurace Lefevré v prvorepublikovém stylu, dva neméně okouzlující bary a kavárna.

Samozřejmě na vás čeká i wellness a spa vybavení a služby. Je zde bazén s vodním barem, vířivka, finská i infra sauna, masážní místnosti, tepidarium či kneippův chodník. Kromě masáží si můžete dopřát například aromaterapii a další procedury.

Hotel si můžete rezervovat také přes cestovní kancelář Čedok.


Jasná

Hotel Tri Studničky

📌 Kde se nachází: Demänovská Dolina 5, 031 01 Demänovská Dolina, Slovensko

Hotel Tri Studničky

Pokud dáváte před staromódní noblesou přednost modernímu stylovému designu, fantastický boutique hotel Tri Studničky vás zajisté nenechá chladnými. Najdete ho v okouzlující přírodě Demänovskej doliny na úpatí Nízkých Tater, kde působí jako skutečná luxusní horská perla.

Hotel leží na okraji lesa a svou horskou architekturou s dominantním masivním dřevem a kamenem do svého prostředí dokonale zapadá. Interiéry jsou přímo ztělesněním rustikálního půvabu, horské atmosféry a útulnosti. Přímo před branami hotelu se lesem klikatí horská bystřina, jejíž šum vás nádherně naladí na tu správnou tatranskou notu.

Hotel Tri Studničky

Hotel je spíše komorní, jak se na boutique hotel sluší, je zde jen několik pokojů a apartmánů, takže se můžete těšit na větší soukromí a klid než ve velkých hotelových komplexech. Úžasnou záležitostí je zdejší restaurace a wellness centrum. Najdete zde vířivku, saunu i odpočinkové zóny a venkovní dřevěnou terasu s lehátky. Zchladit se můžete i přímo ve výše zmíněném potůčku. Pro hosty hotelu jsou přitom opět připraveny výhody v podobě volných vstupů na lanovky a do vodních parků TMR.

Hotel si můžete rezervovat také přes cestovní kancelář Čedok.


Hotel Pošta

📌 Kde se nachází: Demänovská Dolina 72, 031 01 Demänovská Dolina, Slovensko

Hotel Pošta

V Demänovskej dolině najdete i další hotel z řetězce TMR, totiž hotel Pošta. Ten leží přímo pod známou a zejména mezi lyžaři a milovníky zimních sportů oblíbenou horou Chopok. Mezi jejím vrcholem a obcí Jasná se ostatně rozkládá lyžařské středisko, za kterým rovněž stojí společnost TMR.

Hotel Pošta má příjemnou atmosféru menšího horského hotelu, nabízí krásné výhledy na okolní lesy a skalnaté štíty Tater. Interiéry jsou luxusně a designově zařízené s důrazem na specifický styl a detail, takže se zde jistě bude líbit i náročnějším hostům. Celkově je zde 24 pokojů a 8 apartmánů.

Hotel Pošta

Hotel taky nabídne vynikající kuchyni v elegantní restauraci, na drink můžete skočit do baru Pošta nebo Lobby baru. Opět se dočkáte i komornějšího wellness centra s masážemi a kosmetickými procedurami. Skvělé místo pro zimní, ale i letní dovolenou.


Liptov (Bešeňová)

Hotel Galeria Thermal Bešeňová

📌 Kde se nachází: Bešeňová 136, 034 83 Bešeňová, Slovensko

Hotel Galeria Thermal Bešeňová

Tento exkluzivní hotel leží přímo v termálních lázních a vodním parku Bešeňová, obrovském aquaparku, který patří mezi nejlepší a nejnavštěvovanější na Slovensku a leží přímo u břehů stejnojmenné vodní nádrže.

Galeria Thermal je moderní, designový hotel, který nabízí nejen exkluzivní přímý vstup do vodního parku plus další výhody (vstupy do Tatralandie a na lanovky), ale taky vlastní skvělé vybavení. Hotel má vlastní rozlehlé venkovní bazény, takže sám o sobě v podstatě nabízí menší aquapark.

Hotel Galeria Thermal Bešeňová

Těšit se můžete i na prvotřídní gastronomii, wellness vybavení (včetně například vířivky ve vybraných apartmánech) a další možnosti. Hotel se může stát perfektní volbou pro lázeňskou či rodinnou dovolenou spojenou s vodními radovánkami, ale třeba i dobrodružstvím v horách, zimními sporty a podobně.

Náš tip: Prohlédněte si také nabídku tématických pobytů.


Hotel Akvamarín Bešeňová

📌 Kde se nachází: Bešeňová 277, 034 83 Bešeňová, Slovensko

Hotel Akvamarín Bešeňová

Hotel Akvamarín je dalším z hotelů vodního parku Bešeňová. Oproti hotelu Galeria jde o rozlehlejší komplex, který má spíše charakter aparthotelu. Najdete zde 166 studií s komplexním vybavením včetně kuchyňského koutu a tři rozlehlé apartmány s výměrou až 120 metrů čtverečních. Hotel může být skvělou volbou i pro delší rodinnou dovolenou nebo pobyt s přáteli.

Hotel Akvamarín Bešeňová

Opět se můžete těšit na přímý, exkluzivní přístup do prostorů vodního parku, jehož součástí je samozřejmě i úžasné a skvěle vybavené wellness centrum. Hotel samotný nabízí restauraci Zafír či Lobby bar. Jsou zde konferenční místnosti, ale taky dobře připravené zázemí pro děti. Skutečně zde tak můžete zavítat, ať už plánujete dovolenou či pobyt jakéhokoli druhu.


Chopok

Hotel Srdiečko

📌 Kde se nachází: Chopok-Juh, Horna Lehota 112, 97701 Tále, Slovensko

Hotel Srdiečko

Název tohoto hotelu je příznačný, protože ho najdete přímo v srdci horského střediska u hory Chopok. Srdiečko leží na opačném úpatí hory než Demänovská dolina a obec Jasná. Jde o to „divočejší“ a odlehlejší úpatí, takže kolem hotelu se rozprostírají jen hluboké lesy a horské stráně. Jde o perfektní místo pro sportovní, ale i odpočinkovou nebo romantickou horskou dovolenou.

Hotel Srdiečko

Srdiečko vás opět okouzlí svým stylem a vytříbeným designem laděným do rustikálních tónů, který se do daného prostředí dokonale hodí. Hotel nabízí restauraci na styl koliby i atmosferický lobby bar. Skvělý je i zdejší wellness svět, který nabízí saunu i odpočinkové zóny včetně venkovních teras. Ubytovat se můžete v pokojích i komplexně vybavených apartmánech. A i tentokrát se můžete těšit na výhody v podobě volných vstupů do vodních parků či na lanovky TMR.


Lukáš Pavelka

Vždy jsem rád sdílel své zážitky s rodinou a přáteli a proto jsem se rozhodl vytvořit blog o cestování. Chci sdílet své poznatky a zkušenosti s ostatními a inspirovat je k vlastnímu objevování světa. Na blogu najdete tipy na cestování, recenze na hotely a atrakce, jakož i informace o nejlepších destinacích pro dovolenou. Rád bych vám pomohl objevovat nové místa a užívat si každou cestu.

Přidat zkušenost

three × 1 =