Exotika z Brna a Ostravy

I když je pražské letiště pro většinu českých turistů volba číslo jedna, mnoho cestovatelů objevuje možnosti i dalších blízkých letišť. Mimořádné popularitě se těší vídeňské letiště, které je větší než pražské, nabízí více destinací a často výhodnější ceny. Lidé, kteří si nelibují ve velkých letištích, však stále více oceňují půvab menších a často bližších českých letišť, zejména těch v Brně a Ostravě. Tím, jak o ně roste zájem, přibývají i destinace, na které se z nich můžete podívat. A jakou exotiku z Brna či Ostravy si můžete dopřát? Na to se dnes podíváme.

Exotika z Brna a Ostravy
Exotika z Brna a Ostravy

Z Brna i Ostravy až na Mauricius

Mauricius patří mezi perly Indického oceánu. Tento ostrov nabízí nádherné písčité pláže i tropickou přírodu. Je zde množství skvělých resortů, letoviska a města naplněná živým ruchem. Dá se zde sportovat, odpočívat, cestovat a objevovat, zkrátka cokoli si zamanete.

Oblíbené období pro návštěvu je během našeho pozdního jara a na podzim (květen, červen a říjen, listopad), kdy zde málo prší a teploty jsou přívětivé. Vrcholná sezóna zde nicméně probíhá mezi prosincem a únorem, kdy je na Mauriciu léto. To už zde může být i dost horko (ale obvykle ne nijak extrémní), ale hlavně panuje vyšší vlhkost a častěji prší. Většinou jde ale o tropické přeháňky a krátké bouře.

Není tedy náhodou, že brněnské, ale taky ostravské letiště zařadí od roku 2024 do svého repertoáru i lety na Mauricius právě během naší zimy.

Mauricius z Brna

Lety z Brna na Mauricius zajišťuje cestovní kancelář Čedok a jsou plánovány na středy. První let by se měl odehrát ve středu 6. listopadu 2024 a létat do této destinace bude Boeing 787-9 Dreamliner s kapacitou 355 osob. Na cestě vás čeká kratší mezipřistání v Miláně kvůli doplnění paliva.

Mauricius z Ostravy

Paralelně s Brnem přihodí do svého portfolia lety na Mauricius i ostravské letiště, takže i obyvatelé Moravskoslezského kraje mohou zajásat. Linku opět zajišťuje Čedok, odlétat se bude shodně ve středu a taky stejným typem letadla. Chybět nebude ani milánská mezizastávka.

Jak dlouho trvá let na Mauricius?

Konkrétní délka letu není zatím známá, záleží i na délce mezipřistání. Lze však počítat s dobou okolo 13 hodin.

TOP hotely na Mauricius

Čedok nabízí samozřejmě i kompletní pobytové dovolené na Mauriciu s odletem z Brna či Ostravy. Dostupnější variantou je například tříhvězdičkový resort Hotel Le Palmiste Resort & Spa s all inclusive programem. Pobyt momentálně pořídíte od cca 34 tisíc Kč na osobu. Náročnější zájemci možná najdou zalíbení spíše v 5hvězdičkovém hotelu Long Beach v letovisku Belle Mare.


Z Brna a Ostravy do thajského Phuketu

Thajský ostrov Phuket patří rovněž mezi velmi populární exotické destinace, zejména pro milovníky poněkud dobrodružnější dovolené. Turismus Thajsko teprve objevuje, a tak může země stále ještě ukázat i svou autentičtější tvář. Phuket je vyhlášený svými plážemi či zálivem Phang Nga s ikonickými útesy. Jsou zde i krásná města, bohatý noční život a nechybí ani historické památky jako chrám Wat Chalong. Lety do thajského Phuketu od roku 2024 nabízí ostravské i brněnské letiště – a to opět ve spolupráci s cestovní kanceláří Čedok.

Phuket z Brna

Pravidelný let z brněnského letiště v Tuřanech mohou již od letošního (2024) ledna čeští turisté využívat a užít si let dlouhý 8 700 km na palubě letounu Boeing 787 Dreamliner. Linka létá vždy v úterý a jde o přímý let bez mezipřistání.

Phuket z Ostravy

Pro ostravské letiště bude linka do Phuketu novinkou pro zimu roku 2024. První letadlo, samozřejmě znovu Boeing 787 Dreamliner, do Thajska odstartuje z Ostravy 12. 12. 2024 ve 22 hodin 55 minut. I v tomto případě se můžete těšit na přímý let bez vyrušení v podobě mezipřistání.

Jak dlouho se letí do Phuketu?

Již existující linka z Brna vás do Phuketu dopraví za cca 10 hodin a 15 minut. Lze očekávat, že i lety z Ostravy budou mít podobnou délku, v průměru pod 11 hodin.

TOP hotely v Phuketu

Chcete vyrazit na luxusní tropickou dovolenou do Phuketu z Brna či Ostravy? V nabídce CK Čedok najdete spoustu parádních pobytovek. Například 5hvězdičkový Hotel Cape Panwa vás letem z Ostravy na 8 dní vyjde na pouhých necelých 34 000 Kč na osobu. Ještě o cca 5 tisíc na osobu levněji vychází například dovolená v 4hvězdičkovém hotelu Hotel Chanalai Hillside Resort.


Kam ještě vyrazit z Brna či Ostravy na dovolenou?

Brněnské letiště nabízí pravidelné lety především do evropských měst. Sezónní linky zahrnují i spoje na řecké ostrovy, ale taky třeba do egyptských destinací, na Mallorku či do Turecka a na Kanáry. Zejména charterovými lety se odtud můžete podívat i na další místa. Ostravské letiště má v rámci pravidelných letů poměrně obdobný repertoár.

Lukáš Pavelka

Vždy jsem rád sdílel své zážitky s rodinou a přáteli a proto jsem se rozhodl vytvořit blog o cestování. Chci sdílet své poznatky a zkušenosti s ostatními a inspirovat je k vlastnímu objevování světa. Na blogu najdete tipy na cestování, recenze na hotely a atrakce, jakož i informace o nejlepších destinacích pro dovolenou. Rád bych vám pomohl objevovat nové místa a užívat si každou cestu.

Přidat zkušenost

5 + 15 =