Nejlepší termální lázně v Polsku (+ tipy na lázně u hranic)

Vydejte se za odpočinkem nebo hodinami plnými zábavy. Vyrazte do polských termálních lázní, které jsou od nás, co by kamenem dohodil, a nabídnou skvělé vybavení a služby. V tomto článku se zaměříme na nejlepší termální lázně v Polsku. Podíváme se na celkem 10 různých variant, které stojí za vaši návštěvu.

1. Termy Gorący Potok – nejstylovější termály

📌 Komplex bazénů v polské části Tater
📌 Kde se nachází: Osiedle Nowe 45, 34-424 Szaflary, Polsko

Termy Gorący Potok

Více fotografií na oficiálních webových stránkách. 

Pod označením Termy Gorący Potok se skrývá skvělý termální komplex nacházející se zhruba 20 km od oblíbeného polského letoviska Zakopane. Jeho součástí je celkem 22 bazénů s termální vodou o teplotě 34 – 40 °C. Tyto termální lázně jsou vhodné nejen pro dospělé, ale i pro rodiny s dětmi. Malé ratolesti se totiž mohou vyřádit na velkém množství tobogánů a skluzavek. Dospělí pak jistě ocení třeba masážní trysky v bazénech.

Díky příjemné teplotě vody zde můžete bez problémů relaxovat i za chladnějšího počasí. Zdejší geotermální voda pozitivně působí na fyzickou i psychickou stránku člověka. V letních měsících jistě oceníte prostorné venkovní prostranství, kde si můžete umístit lehátko nebo deku a vychutnat si pohodový odpočinek. V hlavní budově najdete dvoupatrovou restauraci. V letních měsících je pak venku umístěn i gril, kde se připravují místní speciality.

Náš tip: Pokud chcete bydlet přímo v termálních lázních s přímým vstupem – ubytujte se v Gorący Potok Apartamenty.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,6 z 5 (fantastické) od více než 25 000 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4 z 5 (fantastické) od více než 340 návštěvníků

2. Chocholowskie Termy – největší termální lázně v Polsku

📌 Největší polské termály s až 30 bazény
📌 Kde se nachází: Chochołów 400, 34-513 Witów, Polsko

Chocholowskie Termy

Více fotografií na oficiálních webových stránkách. 

Chocholowskie Termy jsou vůbec největší termální lázně v Polsku. Nachází se zhruba 15 km od Zakopaného, prakticky téměř na hranici se Slovenskem. Co se rozlohy týče, můžete se těšit na 3 000 m² vodní plochy a 30 bazénů. Místní termální voda obsahuje velké množství makroživin, díky čemuž dochází ke skvělé regeneraci celého těla. Potěší i přítomnost ozdravné zóny se sulfidovou a solankovou vodou.

Celodenní odpočinek přitom rozhodně nemusíte strávit jen ve vodě. Zavítat můžete také do jedné ze saun, kterých je zde spousta. Ze saunária se vám navíc naskytne nádherný výhled na Tatry. Novinkou je také zdejší Normobaria, neboli terapie v tlakové komoře. Zde k léčbě nepřispívá voda, ale spíše zdravý vzduch.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,6 z 5 (fantastické) od více než 64 000 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4 z 5 (fantastické) od více než 751 návštěvníků

3. Terma Bania – lázně se sjezdovkou

📌 Jeden z nejmodernějších komplexů v Polsku
📌 Kde se nachází: Środkowa 181, 34-405 Białka Tatrzańska, Polsko

Terma Bania

Více fotografií na oficiálních webových stránkách. 

Pokud se poohlížíte po moderních a luxusních termálních lázních v Polsku, pravděpodobně vás zaujme SPA komplex Terma Bania. Tyto lázně jsou vybudovány přímo nad vývěrem geotermální vody. Čeká na vás celkem 14 bazénů a více než 300 metrů vodních skluzavek. Vzhledem k tomu se rovněž jedná o vhodnou volbu pro rodiny s dětmi. Většina atrakcí je otevřena celoročně, nicméně v letních měsících se navíc otevírá ještě takzvaná letní zóna.

Nejmenší se jistě vyřádí na rodinné skluzavce, starší děti budou nadšení třeba ze super rychlé skluzavky Turbo nebo pontonové skluzavky. Ve Fun zóně nechybí ani vodní kolotoč, vodní děla, kaskády, bazén s umělými vlnami, divoká řeka nebo vodopád. V relaxační části pak najdete bazén s výhledem na Tatry, spoustu vnitřních a venkovních bazénů. Další část tvoří takzvané saunárium, kde se nachází třeba klasická finská sauna, horalská sauna, solná kamenná jeskyně, parní lázeň či infrasauna.

Náš tip: Pokud se chcete ubytovat přímo v lázních a ještě u sjezdovky – volte Hotel Bania**** Thermal & Ski.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,4 z 5 (fantastické) od více než 36 000 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4 z 5 (fantastické) od více než 1 025 návštěvníků

4. Termy BUKOVINA

📌 Až 12 termálních bazénů
📌 Kde se nachází: Sportowa 22, 34-530 Bukowina Tatrzańska, Polsko

Termy BUKOVINA

Více fotografií na oficiálních webových stránkách.

Termy Bukovina se řadí mezi moderní komplexy termálních lázní v Evropě. Zábavu a odpočinek si užijete v celkem 20 vnitřních a venkovních bazénech, na tobogánech nebo v 8 saunách. V těchto termálních lázních se můžete těšit na vodu o teplotě 30-38° C s velkým obsahem minerálů. Zdejší voda je přitom bohatá zejména na hořčík, sodík a draslík.

V jednotlivých bazénech napříč areálem jsou rozmístěny různé druhy hydromasáží, které přispějí k uvolnění vašich svalů. Za doporučení stojí také plavba tajemnou jeskyní. Pokud zde budete vyrážet s dětmi, jistě nezapomeňte zavítat na tobogány či skluzavky nacházející se v samostatném bazénu. V areálu je také rozsáhlý saunový svět, ve kterém si snadno najdete saunu s teplotou, která vám nejvíce vyhovuje.

Náš tip: Přímo se vstupem do termálů se můžete ubytovat ve skvěle hodnoceném hotelu BUKOVINA

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,3 z 5 (fantastické) od více než 22 000 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4 z 5 (fantastické) od více než 601 návštěvníků

5. Termy Szaflary

📌 Termály vhodné i pro děti
📌 Kde se nachází: Osiedle Nowe 20, 34-424 Szaflary, Polsko

Termy Szaflary

Více fotografií na oficiálních webových stránkách. 

Další termály v Polsku u českých hranic nesou označení Termy Szaflary. Tento areál zaujme přítomností dvou vnitřních a dvou venkovních bazénů s termální vodou. Samozřejmostí je i v tomto případě spousta hydromasážních atrakcí v podobě vodních trysek, masážních lavic či gejzírů. V bazénové části se přitom rozhodně bude líbit i nejmenším návštěvníkům. Pro ně je tu k dispozici brouzdaliště a bazének se skluzavkou. Starší děti se pak jistě vyřádí na rodinné skluzavce se třemi dráhami nebo na tobogánu, který měří úctyhodných 55 metrů.

Zdejší termální voda přináší spoustu blahodárných účinků. Obsahuje draslík, sodík, vápník, hořčík, železo a síru. Její teplota se přitom pohybuje v rozmezí 30 až 38 °C. Kromě termálních bazénů můžete za odpočinkem zavítat také do saunového světa. V něm najdete celkem 5 druhů saun, mezi které se řadí finská, bylinková, aromaterapeutická, parní a infrasauna.

Náš tip: Přímý vstup do lázní v ceně ubytování nabízí přímo moderní hotel Termy Szaflary

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,3 z 5 (fantastické) od více než 12 390 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 3,5 z 5 (skvělé) od více než 167 návštěvníků

6. Termy Cieplickie (Therme Warmbrunn)

📌 Termály nedaleko českých hranic v polských Krkonoších
📌 Kde se nachází: Park Zdrojowy 5, 58-500 Jelenia Góra, Polsko

Termy Cieplickie
Termy Cieplickie

Mezi nejkrásnější termály v Polsku se právem řadí i Termy Cieplickie. Nachází se přitom pouhých 30 km od českého Harrachova, konkrétně v centru města Jelení Hora. Součástí lázní je spousta atrakcí. Těšit se můžete na rekreační bazén s plaveckými drahami, 2 termální bazény s vodními prvky, venkovní termální bazén, venkovní bazén s tobogánem a dětský bazének s atrakcemi. Z výše uvedeného je tedy patrné, že se jedná o vhodnou variantu i pro rodiny s dětmi.

V lázních dále najdete SPA zónu, kde můžete nechat relaxovat své tělo i mysl ve 3 různých typech saun. Konkrétně se jedná o finskou, parní a infrasaunu. Nechybí však ani vířivka či sněžná jeskyně pro následné ochlazení. Relaxaci se dále můžete oddávat v tepidáriu nebo na vyhřívaných lehátkách.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,2 z 5 (fantastické) od více než 15 000 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 3,5 z 5 (skvělé) od více než 310 návštěvníků

7. Termy Maltańskie

📌 Oblíbené termály v Poznani
📌 Kde se nachází: Termalna 1, 61-028 Poznań, Polsko

Termy Maltańskie

Více fotografií na oficiálních webových stránkách. 

Tyto termální lázně se nacházejí na okraji města Poznaň, přičemž zaujímají plochu více než 5 000 m2. Lázně se skládají ze tří částí, a to aquaparku, saunového světa a sportovních bazénů. Těšit se můžete na dva celoroční bazény s výhledem na nedaleké jezero. Zábavu vám pak zprostředkuje celkem 8 bazénů. Mezi ty patří venkovní bazén s relaxačními zónami, bazén s vlnobitím, vnitřní geotermální bazén, venkovní geotermální bazén, relaxační bazén, bazén se skluzavkami, kaskády a vířivka.

Jelikož se z části jedná o aquapark, nechybí zde pochopitelně ani spousta atrakcí pro děti. Ty mohou navštívit třeba super rychlý Kamikaze tobogán nebo si užít jízdu po vícestopé skluzavce pro tři osoby. Součástí areálu je dále již zmíněný saunový svět sestávající z různých druhů saun s odlišnou teplotou. Samostatnou částí jsou pak sportovní bazény splňující nejpřísnější světové standardy.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,4 z 5 (fantastické) od více než 27 000 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4 z 5 (fantastické) od více než 601 návštěvníků

8. Termy Uniejów

📌 Moderní geotermální lázně
📌 Kde se nachází: Zamkowa 3/5, 99-210 Uniejów, Polsko

Termy Uniejów

Více fotografií na oficiálních webových stránkách. 

Termální lázně Termy Uniejów se pyšní jednou hlavní atrakcí. A tou je to, že zdejší voda je získávána z jednoho z mála v zemi využívaných zdrojů geotermální vody s teplotou 68 °C z hloubky 2 000 metrů. Těšit se samozřejmě můžete na bazény se systémem hydromasáží. Kromě toho v areálu najdete také komplex několika saun, který zahrnuje finskou suchou saunu, tureckou parní saunu či aromaterapeutickou saunu.

Venkovní bazény jsou propojeny s těmi krytými, takže zde můžete jednoduše proplavat. Kromě toho ale můžete navštívit samostatný krytý bazén s oddělenou dětskou částí, který jistě ocení rodiny s dětmi.

Náš tip: 5 minut od termálů s volným vstupem do lázní se můžete ubytovat v Aparthotel Termy Uniejów

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,4 z 5 (fantastické) od více než 22 616 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 3,5 z 5 (skvělé) od více než 333 návštěvníků

9. Park wodny Tropikana, Karpacz – termální aquapark u hranic s ČR

📌 Celoroční vodní park u hranic s ČR
📌 Kde se nachází: Aleja księdza Biskupa Juliusza Bursche 3, 43-460 Wisła, Polsko

Park wodny Tropikana

Více fotografií na Booking.com. 

Vynikající a zároveň nejbližší polské termály s označením Park wodny Tropikana by jistě neměly uniknout vaší pozornosti. Těšit se můžete na prostorný relaxační bazén, kde si užijete osvěžení mezi umělými vlnami a vodními tryskami. Pokud dáváte přednost adrenalinové zábavě, ani v tomto ohledu nepřijdete zkrátka. Součástí jsou totiž také nejrůznější tobogány a skluzavky.

V termálních lázních najdete 8 vířivek s léčivými vodami, které jsou rozděleny napříč vnitřní i venkovní částí. Navštívit můžete také saunový svět nebo si užít slaný vzduch ve speciální solné jeskyni. Pro děti je pak připraveno brouzdaliště se dvěma skluzavkami a pískoviště. Starší děti jistě ocení přítomnost bazénu s vlnobitím nebo třeba aquazorbing. Nechybí ani klasické dětské hřiště a spousta příležitostí pro občerstvení v průběhu den.

Náš tip: Ubytování přímo v termálním aquaparku s neomezeným vstupem nabízí hotel Gołębiewski w Karpaczu

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,2 z 5 (fantastické) od více než 2 300 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4 z 5 (fantastické) od více než 327 návštěvníků

Hana Smětáková

Přidat zkušenost

4 × 3 =