Nejkrásnější prezidentské apartmá v českých hotelech a kolik stojí?

Kde si užít stoprocentní luxus v prezidentském apartmá? Tuto „vymoženost“ nabízí řada českých hotelů a některé z nich jsou vážně pecka. Pojďte se s námi pokochat výběrem devíti nejlepších prezidentských apartmá v českých hotelech a třeba si i nějaké vybrat coby cíl pro svou dovolenou.

1. Grandhotel Pupp, Karlovy Vary – nejznámější prezidentské apartmá

Grandhotel Pupp, Karlovy Vary

Karlovarský Grandhotel Pupp je možná nejznámějším a nejvíce ikonickým hotelem nejen našeho největšího a nejslavnějšího lázeňského města, ale i celé ČR. Pupp je zkrátka legendární pojem a kdekdo by ho zřejmě označil za nejluxusnější (nebo aspoň jeden z nejluxusnějších) hotelů v naší zemi. Zkrátka – s tímto hotelem se pojí spousta nej. A to jistě oprávněně, přestože v dnešní době už má mnohem silnější konkurenci, než tomu bývalo kdysi v minulosti, kdy vyčníval mnohem výrazněji.

Hotel navštívila spousta známých osobností. Zejména světoznámých herců, kteří byli hosty na zdejším filmovém festivalu. Přebývali zde však taky slavní skladatelé včetně Beethovena, hlavu zde složil i sám Napoleon, Petr Veliký či císař Franz Josef I. Zdejšími chodbami chodil S. Freud či Franz Kafka i Marie Terezie. A pokračovat bychom mohli ještě dlouho.

Grandhotel Pupp, Karlovy Vary

Nikoho jistě nepřekvapí, že tento majestátní hotel s více než 300letou tradicí má kromě lázní a wellness, casina či řady restaurací a barů i fantastické prezidentské apartmá. A to apartmá par excellence.

Apartmá má základní rozlohu 100 metrů čtverečních, ale lze i rozšířit o další ložnici. Zařízeno je v klasickém, mimořádně noblesním stylu s drahocenným sklem Moser a luxusním porcelánem či křišťálovým lustrem. Těšit se můžete na krásné výhledy či rozlehlou koupelnu obloženou zeleným mramorem. Vskutku prezidentský luxus.

Pokud jde o cenu, ta se samozřejmě velmi liší v závislosti na zvoleném termínu a období. Většinou se však cena za noc v hotelu pohybuje kolem 6 000 Kč. Prezidentské apartmá však vyjde mnohem dráž a jeho cena se může vyšplhat až ke 100 000 Kč za noc dle termínu.

Mezí významné hosty patří například Woody Allen, Beyoncé, Renée Zellweger, Jamie Dornan, Salma Hayek, John Travolta, Miloš Forman či Robert Redford a desítky dalších hostů.


2. The Grand Mark Prague, Praha

The Grand Mark Prague, Praha

The Grand Mark Prague je cenami ověnčený luxusní hotel, který najdete na ulici Hybernská jen pár desítek metrů od Prašné brány. I když hotel leží v hustě zastavěném centru, má vlastní krásný dvůr se zahradou i restauračními terasami. V hotelu je i bar a spa či fitness centrum. Vše na nejvyšší úrovni.

Ubytovat se zde můžete v pokojích i apartmánech na mimořádně náročné hosty pak čeká rovnou prezidentské apartmá, které slibuje dvě patra dokonalého luxusu a komfortu. Nonšalantně a exkluzivně zařízené interiéry mají skoro 140 metrů čtverečních, dalších skoro 60 metrů má pak terasa s magickými výhledy na historické stověžaté centrum Prahy. Toto panorama si navíc můžete dopřávat z vln vířivky, která se na terase nachází.

The Grand Mark Prague, Praha

Apartmá taky skrývá dvě ložnice a obývací pokoj, jídelní stůl až pro 16 hostů, minibar a vinotéku, luxusní koupelnu s exkluzivní kosmetickou sadou i mnoho dalšího vybavení. Využívat můžete taky nadstandardní služby. Připravte se však na to, že si trochu připlatíte. Noc v apartmá stojí v průměru od 9 do 15 tisíc Kč (v některých termínech i více).


3. Chateau Mcely – prezidentské apartmá o rozloze 111 m2

Chateau Mcely

Nedaleko středočeského Nymburka leží malá víska Mcely, která je známá pravděpodobně především díky místnímu zámeckému hotelu. Chateau Mcely patří rozhodně mezi nejoblíbenější a nejvyhlášenější chateau hotely v ČR. Zámek nabízí nádherné prostředí s parkem, je zde vynikající wellness a spa centrum, které je sice komorní, ale zato nabízí fantastickou atmosféru a těší se obrovské popularitě. Hotel nabízí i vytříbenou gastronomii a představuje skvělé místo zejména pro romantickou dovolenou.

Chateau Mcely

Ve všech pokojích tohoto hotelu se budete cítit jako v bavlnce. Pokud však máte obzvlášť vysoké nároky, neváhejte si zarezervovat rovnou zdejší prezidentské apartmá. A vězte, že se máte na co těšit. Apartmá má rozlohu 111 metrů čtverečních a je uspořádané atraktivní formou mezonetu. Do patra vede nádherné točité designové schodiště. Dokonalý komfort vám nabídne postel o rozměrech 2 × 2 metry a luxusní koupelna s velkou vanou i sprchovým koutem je zkrátka parádní. Čeká na vás i zámecká čokoláda, kosmetická kolekce a další bonusy a výhody.

V závislosti na termínu vás noc v tomto apartmá vyjde od cca 10 tisíc Kč. V některých specifických termínech však může být cena i nižší, či naopak mnohem vyšší.


4. Mandarin Oriental, Praha – pravidelně hostí nejvýznamější celebrity

Mandarin Oriental, Praha

Chcete se ve velkém stylu ubytovat přímo v srdci Prahy na Malé Straně? Skvělou volbou i pro nejnáročnější zájemce může být 5hvězdičkový hotel Mandarin Oriental na ulici Nebovidská. Hotel nabízí ze svých oken a teras jedny z nejúchvatnějších výhledů na panorama s Pražským hradem. Kromě 99 pokojů a apartmá skrývá i krásnou a klidnou zahradu či špičkovou restauraci s venkovní zahrádkou a barem. Nechybí zde ani spa centrum, které se nachází v prostorách historické kaple.

Mandarin Oriental, Praha

Pokud by vám nestačil vysoký luxus všech pokojů, které hotel skrývá, můžete si zarezervovat rovnou zdejší prezidentské apartmá, které se nachází v barokním sídle budovy – v soukromé věži. Apartmá patří k nejrozlehlejším. Má přes 150 metrů čtverečních a tvoří ho dvě patra a prostorná terasa. Apartmá je vybaveno vzácnými koberci, koupelna je obložená mramorem. Historické tóny zde dokonale ladí s moderním designovým přístupem.

Toto opravdu krásné místo je však taky jedním z nejdražších v našem žebříčku. Průměrná cena za noc se pohybuje kolem 2 250 Eur! Tedy přes 50 000 Kč. Zda to za to stojí už musíte zvážit sami. V některých termínech však může být cena daleko nižší.

Na druhou stranu tu budete spát po takových celebritách jako je Madonna, zpěvačka Jennifer Lopez nebo Dalajlama.


5. Four Seasons Hotel Prague – dvě prezidentské apartmá a Royal Suite

Four Seasons Hotel Prague

Hotel Four Seasons ležící u břehu Vltavy jen pár kroků od Karlova mostu patří mezi velmi známé, luxusní a vyhlášené pražské hotely. Kromě vytříbeného stylu a vkusu, okouzlujícího komfortu a překrásných výhledů na hrad i okolí se můžete těšit taky na prestižní gastronomii v hned několika restauracích s italskou, japonskou nebo českou kuchyní. Samozřejmě si můžete udělat hostinu i přímo na pokoji, hotel vše zařídí. A kde jinde si dopřát přímo „prezidentský gáblík“ než právě v prezidentském apartmá?

Ty jsou ve Four Season rovnou tři. Jde o apartmány Charles Bridge, Prague Castle a Royal Suite. První dvě mají shodně 155 metrů čtverečních, to poslední může mít až neuvěřitelných 372 metrů čtverečních a zahrnovat jednu až čtyři ložnice. Samozřejmostí je dokonalé vybavení a ty nejlepší možné výhledy na Prahu.

Four Seasons Hotel Prague

A jaké jsou ceny? Řekněme, že velmi vysoké. I za běžné apartmány zaplatíte klidně přes 20 000 Kč za noc, prezidentské či „královské“ apartmá může vyjít ještě mnohanásobně dráž od přibližně 26 000 Kč až přes 100 000 Kč za jednu noc. Ostatně, prezidentská apartmá ve Four Seasons jsou považována za jedny z nejdražších v ČR.

Právě zde jsou například ubytování prezidenti USA (Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama), ale také řada celebrit jako Arnold Schwarzenegger, nebo Sean Connery.


6. Hilton Praha – prezidentské i královské apartmá

Hilton Praha

Zatím v našem žebříčku převažovaly spíše historicky či tradičně a klasicky laděné hotely a chateau hotely, ale pražský Hilton (konkrétně ten na Rohanském nábřeží) je naším prvním hotelem v ryze moderním duchu. Jeho ikonickou obří prosklenou budovu jistě jen tak nepřehlédnete a očekávat můžete perfektní služby i komfort a vybavení.

Hilton Praha

Hotel nabízí wellness centrum s krytým bazénem a saunovým světem. Je zde fitness centrum a celá řada restaurací, bister, kaváren a barů. Hilton je oblíbenou destinací především pro businessmany, ale samozřejmě je zde vítán každý. A to třeba i v prezidentském apartmá, které má 120 metrů čtverečních a nachází se v nejvyšším patře s nádhernými výhledy.

Cena apartmá se pohybuje nad hranicí 60 000 Kč za noc, takže jde opět o docela nákladnou záležitost, což ovšem zřejmě nikoho v centru Prahy a u hotelu s podobným renomé příliš nepřekvapí.


7. Clarion Congress Hotel Prague – prezidentské apartmá o velkorysé rozloze 160 m2

Clarion Congress Hotel Prague

Podobně jako Four Seasons či Hilton je i Clarion velmi známý světový řetězec luxusních hotelů, který má své želízko v ohni i v Praze. Respektive Clarion zde, podobně jako Hilton, provozuje více hotelů. My se v tomto bodě budeme věnovat hotelu Clarion Congress, který je – jak název napovídá – zaměřen na business a leží mimo centrum v Praze 9 nedaleko libeňského O2 Universum.

Clarion Congress Hotel Prague

Pokud se chystáte například na obchodní či pracovní cestu do Prahy a chcete si dopřát maximální komfort, tento hotel může být správnou volbou. Zvlášť, pokud se rozhodnete udělat si radost a vyberete si rovnou prezidentské apartmá. To má 160 metrů čtverečních a skvělé vybavení v moderním stylu. Apartmá má vlastní vchod, dva pokoje, dvě toalety a využít můžete třeba i pozdější check-out v 15:00.


8. Clarion Grandhotel Zlatý Lev – prezidentské apartmá v Liberci

Clarion Grandhotel Zlatý Lev

Na závěr je zase načase si trochu odskočit z Prahy a podívat se taky na jiná místa naší země. Velmi pěkné prezidentské apartmá nabízí například hotel Zlatý Lev v Liberci, který je rovněž součástí řetězce Clarion. Hotel leží v centru Liberce přímo u zdejšího zámku a sám je srovnatelně noblesní zvenčí i zevnitř. Rozhodně jde o jeden z nejexkluzivnějších hotelů ve městě.

Clarion Grandhotel Zlatý Lev

Zlatý Lev má víc než 100letou historii a skrývá 117 pokojů včetně zmíněného prezidentského apartmá, které sice se 70 metry čtverečními nepatří k nejrozlehlejším, ale okouzlí vás secesním nábytkem a vybavením. Díky tomu si v apartmá můžete připadat trochu jako v zámeckých komnatách. Cena za noc přitom není tak horentní jako u některých jiných hotelů v našem žebříčku. Přenocovat zde můžete za v průměru něco přes 4 tisíce Kč.


9. Hotel Sono Brno – 99 m2 prezidentské apartmá v Brně

Hotel Sono Brno

4hvězdičkový brněnský hotel Sono zaujme svým designem ve stylu moderny. Stavba je ostatně poměrně mladá, pochází z roku 2014 a na 9 patrech skrývá 39 pokojů pro víc než 70 hostů. Hotel nabízí i výbornou restauraci a velmi známý music club Sono.

Hotel Sono Brno

V nejvyšším patře hotelu s parádním výhledem na město a hrad Špilberk se nachází prezidentské apartmá, které má necelých 100 metrů čtverečních. Cena za noc v hotelu se pohybuje běžně kolem 2 až 3 000 Kč za noc a ani rezervace prezidentského apartmá vás v tomhle případě nejspíše vyloženě nezruinuje. Dobrý důvod, proč si dopřát luxus navíc.


Lukáš Pavelka

Vždy jsem rád sdílel své zážitky s rodinou a přáteli a proto jsem se rozhodl vytvořit blog o cestování. Chci sdílet své poznatky a zkušenosti s ostatními a inspirovat je k vlastnímu objevování světa. Na blogu najdete tipy na cestování, recenze na hotely a atrakce, jakož i informace o nejlepších destinacích pro dovolenou. Rád bych vám pomohl objevovat nové místa a užívat si každou cestu.

Přidat zkušenost

nineteen − one =