Nocování v ZOO: Nejlepší zážitkové ubytování mezi exotickými zvířaty

Ubytování v zoo v bezprostřední blízkosti zvířátek může být skvělý zážitek pro celou rodinu. Řada českých zoo – velkých i menších a soukromých – tuto možnost přitom nabízí. Proto jsme pro vás připravili tento žebříček pěti nejlepších ubytování přímo v zoo, který vám zajisté poslouží jako inspirace.

Zážitkové ubytování v ZOO: 5 tipů na dovolenou u zvířátek

1. Safari Park Dvůr Králové a unikátní safari kemp

📌 Kde se nachází: Štefánikova 1029, 544 01 Dvůr Králové nad Labem 1

Safari Park Dvůr Králové a unikátní safari kemp

Safari ve Dvoře Králové je pravděpodobně nejznámější a taky největší safari v České republice a jedno z nejvýznamnějších v celé Evropě. Najdete zde jednu z nejpůsobivějších „sbírek“ afrických zvířat v Evropě. Těšit se můžete i na mimořádně atraktivní prostředí, ve kterém najdete nejrůznější expozice a kulisy včetně stylové africké vesnice, tropického pavilonu, světa pro vodní zvířátka, dokonce je zde i dinosauří expozice a bezpočet dalších zajímavostí, krásných míst a zákoutí se zvířaty.

V Safari se můžete projíždět mezi volně se pohybujícími zvířaty – nejde přitom jen o různé mírumilovné kopytníky, ale taky o dravé šelmy, včetně krále zvířat, lva. Safari má i pěší zónu, ale největší část tvoří trasa určená pro vyhlídkové jízdy. Safari si přitom můžete projet i ve vlastním autě. Další možností je Safaribus či expres.

Safari Park Dvůr Králové a unikátní safari kemp

Součástí safari je i rozlehlý rekreační areál Safari Park Resort. Ten v hotelu i kempu a nese se ve znamení skvěle zpracovaného, stylového glampingu. Hotel Safari Lodge je 4hvězdičkový, leží v hlavní budově společně s řemeslným pivovarem, restaurací a hlavní pokladnou. Těšit se můžete na komfortní ubytování v africkém stylu.

Pokud upřednostňujete dobrodružnější a autentičtější ubytování, skvělou volbou může být zdejší glampingový kemp. Zde najdete africké bungalovy i cestovatelské stany. Pro náročné je zde i rozlehlý glampingový stan „ve větvích“. Najíst a napít se pak můžete v již zmíněné restauraci a pivovaru, lobby baru anebo je zde i atmosferický africký bar Tsavo. Dále jsou zde i samoobslužné restaurace Kibo a Lemur.

Pro zájemce jsou připraveny i různé výhodné a zajímavé pobytové balíčky anebo i speciální individuální zážitky, které vám umožní poznat safari a jeho obyvatele mnohem blíže.


2. Nocování v ZOO Tábor mezi exotickými zvířaty

📌 Kde se nachází: Větrovy 10, 390 02 Tábor 1

Nocování v ZOO Tábor mezi exotickými zvířaty

Město Tábor se může pochlubit řadou pamětihodností a zajímavých míst a mezi ty nejlepší bezpochyby patří i zdejší zoo. Táborská zoo byla po pauze a rekonstrukci otevřena v roce 2015, a přestože nepůsobí nijak zvlášť rozlehle, jde o největší jihočeskou zoologickou zahradu.

Žije zde na 500 zvířat a mnoho z nich patří k ohroženým druhům. Mezi ně patří například madagaskarské fosy známé z oblíbených animovaných filmů Madagaskar. Těšit se můžete i na řadu dalších šelem včetně lva, americké pumy, tygra ussurijského nebo třeba arktického vlka a dalších.

Zvířátka mají v táborské zoo poměrně velmi štědré výběhy a těšit se mohou z příjemného prostředí i poklidnější atmosféry, než jaká panuje v mnoha velkých a rušných zoologických zahradách. Táborská zoo má spíše ráz velké zvířecí farmy či malého safari.

Nocování v ZOO Tábor mezi exotickými zvířaty

Pokud byste si zoo chtěli třeba s dětmi užívat co nejdéle, můžete se zde i ubytovat. Součástí ubytování na jednu noc je i dvoudenní neomezený vstup do zoo a kniha zdarma. K dispozici jsou čtyřlůžkové rodinné pokoje i větší apartmány.

Zoo nabízí i různé speciální zážitky, které mohou být skvělým zpestřením pobytu. Můžete si například na jeden den zkusit, jaké to je být ošetřovatelem zdejších zvířat, zúčastnit se můžete komentovaných krmení anebo si dovolenou naplánujte tak, abyste v zoo zastihli některou ze zajímavých akcí, které se zde často konají.


3. Wellness zoo apartmány Lhota

📌 Kde se nachází: Lhota 6, Lomnice nad Lužnicí, 373 65

Wellness zoo apartmány Lhota

Malebná a typicky jihočeská víska Lhota leží u o něco větší vesnice Dynín cca 20 km severovýchodně od Českých Budějovic. Kromě starobylých a tradičních jihočeských domů a statků zde najdete i soukromou zoo, která však rozhodně překvapí svou vybaveností a rozlehlostí, ale především velmi příjemnou, klidnou, venkovskou atmosférou, která tuto zoo farmu prosycuje.

Pokud byste v tomto krásném prostředí a se zvířátky chtěli strávit více času třeba na rodinné dovolené s dětmi, můžete se zde i ubytovat. A to v komfortních, nově zrekonstruovaných apartmánech. Je jich zde celkem osm a mají rozlohu 70 m2, takže nabízejí dostatek prostoru i pro vícečlennou rodinu. Každý apartmán má dvě samostatné ložnice, obývací pokoj s kuchyní i luxusní koupelnu a terasu s přímým přístupem na zahradu a do zoo.

Wellness zoo apartmány Lhota

Součástí rekreačního areálu je i krásná zahrada s hřištěm, ba dokonce i vnitřní herna a dětský koutek pro případ nepřízně počasí. Je zde taky velká sportovní louka s lanovou dráhou, hřišti, kurty, houpačkami a koupacím jezírkem. Rodiče pak dost možná nejvíce ocení zdejší wellness, jehož součástí je prostorný vnitřní bazén či venkovní vířivka, v níž si můžete užívat i hvězdnou oblohu. Nechybí ani finská či aroma sauna.

V samotném zooparku si můžete pohladit, nakrmit a pomazlit nejrůznější zvířátka. Těší se na vás například velbloudi, poníci a koně, oslíci, alpaky, králíci, prasátka, ovce, želva a leckdo další. Pobyt na této venkovské zoo farmě může být pro celou rodinu skutečným pohlazením pro duši.


4. Safari Resort Hluboká u Borovan

📌 Kde se nachází: Hluboká u Borovan 26, Borovany, 373 12

Safari Resort Hluboká u Borovan

Pokud máte rádi klidná přírodní zákoutí a zátiší, určitě se vám ihned zalíbí malebný Safari Resort, který leží za vískou Hluboká u Borovan cca 15 km od Českých Budějovic. Resort leží stranou od veškerého dění a ruchu, ve volné krajině poseté rybníky.

V Safari Parku najdete na 230 zástupců 25 druhů zvířat, která se volně pohybují po gigantické ploše mající na 90 hektarů. Zvířata jsou ve svém přirozeném prostředí a mají víc než dost prostoru pro důstojný život. Najdete zde jeleny wapiti i evropské jeleny, muflony či divoká prasata, nechybí ani daňci, různé druhy koní, osli, kozy, ovce, králíci, prasata a další běžná domácí zvířata.

Safari Resort Hluboká u Borovan

Z exotičtějších obyvatel parku na vás čekají velbloudi, lamy nebo třeba pštrosi. Safari však obývá i řada druhů zvířat, které zde žijí volně a přirozeně – nejsou zde chovány. Mezi ně patří třeba divoké husy a kachny, čápi, jestřábi, volavky nebo bažanti.

Safari si můžete zevrubně prohlédnout z paluby offroad „vláčku“, který zde každý den koná vyhlídkovou jízdu. Pro děti jsou na farmě připraveny i projížďky na koních a konají se zde různé další akce. Zábavy a zvířátek si zde tedy užijete dost a dost, o vynikající kulinářské zážitky se pak postará bistro Naše Farma.

Safari Resort Hluboká u Borovan

A samozřejmě se zde můžete i ubytovat. Možností je hned několik. Je zde hotelová budova Bison Lodge s dvou a čtyřlůžkovými pokoji a přímým vstupem na terasu a do zoo. Další možností je ubytování v zámeckém stylu v budově Chateau. Skvělá volba především pro romantiku. Děti zas budou jistě nadšené z glampingu Teepee Village nabízející ubytování v indiánských stanech. A jsou zde i další možnosti. Například unikátní 3D tištěný dům na břehu jezera, obytný vůz Magic Bus inspirovaný kultovním románem Útěk do divočiny.


5. Zoopark Chomutov

📌 Kde se nachází: Přemyslova 259, 430 01 Chomutov 1

Zoopark Chomutov

Chomutovský zoopark patří mezi poměrně velmi velké české zoologické zahrady. Rozloha parku činí kolem 112 hektarů, takže i jeho zběžné prozkoumání vám zabere docela hodně času. Jde přitom o ideální letní kratochvíli, protože takřka celá zoo je pohroužena do hlubin lesů a o úkryt před palčivými paprsky slunce zde rozhodně není nouze.

Zoo má svým stylem a rozlehlostí do jisté míry charakter safari. Zvířata zde mají opravdu velké, prostorné výběhy. Jednu část parku, která nese název Eurosafari, pak můžete objevovat z „paluby“ Safari Expresu při terénní vyhlídkové jízdě. Další část zoo pak tvoří neméně zajímavý skanzen historické vesnice. V zoo je i lanové centrum a rozlehlé dětské hřiště a taky další atrakce. Těšit se můžete na víc než 160 druhů zvířat.

Zoopark Chomutov

Aby toho nebylo málo, chomutovská zoo nabízí i možnosti zážitkového ubytování – a to přímo ve výše zmíněném skanzenu. Ubytovat se můžete na historickém statku v apartmánech, které jsou vhodné pro celou rodinu. Součástí ubytování je vstup do zoo a děti zajisté ocení možnost krmení domácích zvířátek.

Další možností je ubytování v historické roubence. Jde o ideální volbu pro velké rodiny či skupiny přátel, roubenka pohostí až 8 návštěvníků. Opět je součástí i vstup do zoo parku.


Lukáš Pavelka

Vždy jsem rád sdílel své zážitky s rodinou a přáteli a proto jsem se rozhodl vytvořit blog o cestování. Chci sdílet své poznatky a zkušenosti s ostatními a inspirovat je k vlastnímu objevování světa. Na blogu najdete tipy na cestování, recenze na hotely a atrakce, jakož i informace o nejlepších destinacích pro dovolenou. Rád bych vám pomohl objevovat nové místa a užívat si každou cestu.

Přidat zkušenost

11 − four =