Levné hotely Praha: tipy na nejlevnější ubytování v Praze

Vyrážíte do Prahy a chcete ušetřit? Zjistěte, jaké jsou nejlepší levné hotely v Praze. V následujícím žebříčku najdete jak kvalitní hotely, tak i moderně vybavené hostely pro sdílený nocleh. Do seznamu jsme pro vás zahrnuli varianty v historické části Prahy i v okrajovějších částech, díky čemuž si můžete snadno vybrat ubytování přesně podle vašich potřeb.

Nejlevnější, ale kvalitní hotely v Praze

Chcete ušetřit, ale zároveň se nechcete ochudit o kvalitu ubytování. I v Praze najdete možnosti, které nabízí veškerý potřebný komfort a zároveň jejich cenovka není nijak přemrštěná. Inspirujte se jednotlivými variantami.

1. STAGES HOTEL Prague

📌 Hotel hned u O2 arény
📌 Kde se nachází: Českomoravská 19a, 190 00 Praha 9

STAGES HOTEL Prague

Více fotografií na Booking.com. 

STAGES Hotel Prague se nachází přímo naproti O2 arény. Jedná se o poměrně velký hotel s velmi slušnou kapacitou. Cena za ubytování bývá nejnižší v momentech, kdy se v O2 aréně nepořádá žádná akce. V opačném případě se může cena vyšplhat k závratným částkám.

Samotné pokoje jsou moderně a útulně zařízené. Kromě klasických dvoulůžkových pokojů nechybí ani rodinné propojené varianty. Výhodou je také kryté podzemní parkování s kapacitou až 100 vozidel. Přímo v hotelu se nachází Backstage Bar Restaurant s konceptem otevřené kuchyně, kam si můžete zajít na skvělé občerstvení. Samozřejmostí jsou i bohaté snídaně formou bufetu. Hotel také nabízí moderně vybavené fitness centrum pro všechny, kteří chtějí zůstat aktivní i na cestách.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,8 z 5 (naprosto výjimečné) od více než 1 083 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 9,4 z 10 (fantastické) od více než 8 878 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4,5 z 5 (fantastické) od více než 51 návštěvníků

2. Hotel U Divadla

📌 Levný hotel v klidné lokalitě
📌 Kde se nachází: U Staré pošty 247/6, 147 00 Praha 4-Braník

Hotel U Divadla

Více fotografií na Booking.com. 

Hotel U Divadla skvěle poslouží, ať už do hlavního města cestujete pracovně nebo za turistikou. I když se uvnitř nachází starší pokoje, jsou útulně vybavené a samozřejmostí je také maximální čistota. Hotel navíc sídlí v historické secesní budově, díky čemuž se při ubytování doslova vrátíte do minulosti.

Díky poloze v klidné části Prahy si užijete veškerý komfort a ticho. Do centra města se pak pohodlně dopravíte pomocí auta či MHD. Vybrat si můžete ubytování včetně vynikající snídaně. K hotelu náleží i parkoviště. Samozřejmostí je také usměvavý a vstřícný personál.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,3 z 5 (fantastické) od více než 806 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 9,2 z 10 (fantastické) od více než 893 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4,5 z 5 (fantastické) od více než 968 návštěvníků

3. Hotel Loreta Praha

📌 Blízko známých historických památek
📌 Kde se nachází: Loretánská 102/8, 118 00 Praha 1-Hradčany

Hotel Loreta Praha

Více fotografií na Booking.com. 

Hotel Loreta najdete v budově bývalé Černínské jízdárny. Vzhledem k poloze hotelu je velkou výhodou snadná dostupnost k mnoha významným pražským památkám. Chůzí se během několika málo minut dostanete k Pražskému hradu, na Petřín či Loretánské náměstí. Zároveň si budete moct po setmění užívat romantickou procházku noční Prahou, která má své nezaměnitelné kouzlo.

Ubytování na vás dýchne kouzelnou historickou atmosférou. Vybrat si můžete buď jednolůžkový, dvoulůžkový, nebo třílůžkový pokoj. Pokud cestujete autem, můžete jej nechat na zdejším parkovišti, které se nachází zhruba 150 metrů od hotelu. Jednotlivé pokoje jsou zařízeny s ohledem na historický ráz celého ubytování, díky čemuž se zde budete cítit doslova jako v pohádce.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,7 z 5 (fantastické) od více než 192 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 9,3 z 10 (fantastické) od více než 1 320 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4,5 z 5 (fantastické) od více než 99 návštěvníků

4. Golden Angel Suites by Adrez

📌 Kompletně vybavené apartmány v Praze
📌 Kde se nachází: Celetná 588/29, 110 00 Staré Město

Golden Angel Suites by Adrez

Více fotografií na Booking.com. 

Adrez poskytuje ubytování napříč Prahou v kompletně vybavených moderních apartmánech a právem se řadí mezi nejlevnější ubytování v Praze. Využívat můžete celkem 17 apartmánových domů v různých lokalitách podle toho, kam v Praze zrovna vyrážíte. Samozřejmostí je v těchto apartmánech zajištění všeho, co se vám může hodit během kratšího i delšího pobytu. Využívat můžete úklidové služby i veškeré potřebné vybavení. Některé apartmány jsou dokonce vybaveny pračkou.

Adrez nabízí ubytování v různých pražských lokalitách. Zařídit pro vás mohou i soukromé parkoviště pro zaparkování vašeho vozidla (za poplatek). Pokud cestujete s malými dětmi, oceníte možnost nechat apartmán vybavit dětskou postýlkou či židličkou.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,6 z 5 (fantastické) od více než 439 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 9 z 10 (fantastické) od více než 3 865 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4 z 5 (fantastické) od více než 44 návštěvníků

5. Hotel Essence v centru Prahy

📌 Hotel blízko Václavského náměstí
📌 Kde se nachází: Senovážné nám. 870/27, 110 00 Nové Město

Hotel Essence v centru Prahy

Více fotografií na Booking.com. 

Hotel Essence se nachází v samotném centru Prahy v blízkosti Václavského náměstí. Moderní design interiérů jednotlivých pokojů vychází ze stylu art-deco a trefně navazuje na historickou rondo-kubistickou fasádu z roku 1921. Vybírat můžete z několika typů pokojů, které vám nabídnou vše potřebné pro klidný pobyt.

Samozřejmostí je i dostupnost snídaní formou studeného a teplého bufetu. Kromě ubytování lze navštívit i menší wellness, ve kterém najdete saunu s kapacitou 3 osob. Rezervace je nutná předem, nicméně jedná se o skvělý způsob, jak si během dovolené o to více odpočinout.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,7 z 5 (fantastické) od více než 182 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 9,2 z 10 (fantastické) od více než 1 342 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4,6 z 5 (fantastické) od více než 42 návštěvníků

6. Bohem Prague Hotel

📌 Čistý a jednoduchý hotel v Praze
📌 Kde se nachází: Plzeňská 56, 150 00 Praha 5-Smíchov

Bohem Prague Hotel

Více fotografií na Booking.com. 

Moderní hotel, který je zařízen s důrazem na čistotu a jednoduchost jednotlivých pokojů. Tak lze ve stručnosti charakterizovat Bohem Prague Hotel. Vybírat můžete z různých variant podle vašich potřeb. Předností je také klidná lokalita, přičemž do centra města se pohodlně dopravíte jak autem, tak i MHD.

Důraz je v tomto hotelu kladen na čerstvost snídaní. Proto nejsou dovážené, ale připravují se přímo v hotelu. Samozřejmostí je možnost nechat si připravit vegetariánskou či bezlepkovou variantu snídaně. Pokud cestujete autem, můžete využít dvě placená parkoviště nacházející se v blízkosti hotelu. V případě zájmu si můžete přímo v hotelu půjčit například sportovní vůz Dodge Challenger či motorku Harley-Davidson.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,5 z 5 (fantastické) od více než 428 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 8,6 z 10 (fantastické) od více než 1 826 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4 z 5 (fantastické) od více než 46 návštěvníků

7. Ibis Praha Mala Strana

📌 Pěkný tříhvězdičkový hotel
📌 Kde se nachází: Plzeňská 14, 150 00 Praha 5-Smíchov

Ibis Praha Mala Strana

Více fotografií na Booking.com. 

Další z velmi dobře hodnocených a zároveň levných hotelů v Praze nese označení Ibis Praha Mala Strana. Jednotlivé pokoje jsou menší, ale útulné a samozřejmě čisté. Lokalita je pak výhodná pro snadnou dopravu do centra města, ale i jeho okrajových částí. Hotel se nachází pouhých 100 metrů od stanice metra Anděl.

Kromě samotného ubytování můžete navštívit zdejší restauraci s barem, kde se podávají speciality české a mezinárodní kuchyně. Objednat si můžete také pobyt se snídaní, která se servíruje formou pestrého bufetu.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,2 z 5 (fantastické) od více než 2 521 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 8,1 z 10 (fantastické) od více než 3 846 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4 z 5 (fantastické) od více než 2 051 návštěvníků

Levné hostely v Praze

Pokud chcete během pobytu v Praze ušetřit opravdu na maximum, můžete si vybrat některý ze zdejších hostelů. Pojďme se podívat na tři populární varianty.

1. Luma Terra Prague Hostel

📌 Hostel v srdci Prahy
📌 Kde se nachází: Legerova 72, 120 00 Vinohrady

Luma Terra Prague Hostel

Více fotografií na Booking.com. 

Jeden z nejlépe hodnocených hostelů v Praze nese označení Luma Terra Prague Hostel. Společné pokoje vynikají svým moderním vybavením i čistotou. Všechny pokoje jsou vybaveny postelemi, zatemňovacími záclonkami i noční lampičkou. Díky tomu si budete užívat potřebný komfort bez ohledu na ostatní nocležníky.

Na každém patře hostelu najdete pánské a dámské umývárny a sprchy. Velkou výhodou je i to, že zde berou ohled na ekologii. Proto na splachování toalet využívají dešťovou vodu a vodu z vlastní studny. V přízemí Luma Terra se nachází pivní bar, kde najdete 12 druhů točeného piva z místního pivovaru.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,8 z 5 (naprosto výjimečné) od více než 534 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 9,1 z 10 (fantastické) od více než 1 873 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 5 z 5 (naprosto výjimečné) od více než 2 návštěvníků

2. Sophie’s Hostel

📌 Jen 5 minut chůze od Václavského náměstí
📌 Kde se nachází: Melounova 2, 120 00 Nové Město

Sophie's Hostel

Více fotografií na Booking.com. 

Sophie’s Hostel se nachází v klidné ulici, zároveň se však během pouhých 5 minut chůze dostanete na Václavské náměstí. Díky tomu si budete moct užívat bezprostřední přítomnost centra města. Součástí ubytování je také společná kuchyň, kterou můžete využívat k pohodlné přípravě pokrmů.

Samotné pokoje jsou dostatečně prostorné a navržené tak, abyste si užili klidný spánek i při ubytování většího množství hostů. K dispozici jsou také uzamykatelné skříňky, do kterých si můžete bez obav uložit své věci. Do každého pokoje v rámci hostelu se vejde 5 hostů.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,6 z 5 (fantastické) od více než 710 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 8,6 z 10 (fantastické) od více než 1 135 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 4,5 z 5 (fantastické) od více než 327 návštěvníků

3. Women’s Only Hostel

📌 Levné ubytování v Praze pouze pro ženy
📌 Kde se nachází: Týn 642/6, Staré Město 110 00, 1 Praha 1

Women's Only Hostel

Více fotografií na Booking.com. 

Útulné a pohodlné ubytování pouze pro ženy nabízí Women’s Only Hostel. Nachází se ve Starém Městě, díky čemuž můžete pohodlně prozkoumávat veškeré historické památky, které naše hlavní město nabízí. Samozřejmostí je dostupnost plně vybavené sdílené kuchyně pro pohodlné vaření. Nechybí ani možnost pro vyprání prádla.

Pro bezpečné uložení vašich osobních věcí slouží skříňky se zámkem a samozřejmostí je také pohodlné ložní prádlo a na dotyk příjemné ručníky. Vybírat můžete z pokojů s patrovými i klasickými postelemi podle vašich preferencí. Pokud hledáte, kde se levně ubytovat v centru Prahy, tady jste jednoznačně na správné adrese.

Info a recenze portálů

  • Hodnocení na Google – 4,8 z 5 (fantastické) od více než 80 návštěvníků
  • Hodnocení na Booking.com – 9,2 z 10 (fantastické) od více než 895 návštěvníků
  • Hodnocení na Tripadvisor – 5 z 5 (naprosto výjimečné) od více než 1 návštěvníka

Zajímá vás ubytování v Praze? Inspirujte se dalšími články:

Hana Smětáková

Přidat zkušenost

one + 20 =